HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Po 27 letech slouží svou poslední směnu velitel družstva nprap. Lubomír Rýgl z Dobrušky

Lubomír Rýgl byl přijat k Okresní správě Sboru požární ochrany v Rychnově nad Kněžnou v dubnu 1992. Nástupním odborným výcvikem prošel o rok později a v roce 1994 absolvoval postupně kurz velitele a následně strojníka. Nejprve zastával pozici strojníka a v roce 1998 byl přeřazen do pozice velitele družstva. Velkou zkouškou pro něj byly tragické povodně, které zasáhly region v létě stejného roku. Během nich byl povolán původně na pohotovost na pracoviště a následně byl vyslán do terénu.

Svou klidnou, přívětivou a kamarádskou povahou si trvale získával oblibu u všech kolegů. Rozvážnost, zdravý úsudek, přirozená úcta a slušnost byly pak trvalým příkladem pro všechny kolegy. Za dosavadní působení u sboru poděkoval Lubomíru Rýglovi v den jeho poslední směny hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán a ředitel územního odboru Rychnov nad Kněžnou plk. Martin Král. A poděkování se dostalo Lubomírovi i od směny…

Ze zásahové historie
V roce 2000 se podílel na zásahu při záchraně zavaleného studnaře v obci Kamenice. Za tento zásah byli dva jemu podřízení příslušníci oceněni medailí za záchranu života a celý tým následně převzal Zlatý záchranářský kříž na slavnostním vyhlášení na Pražském hradu.

V roce 2004 velel likvidaci největšího požáru v historii okresu Rychnov nad Kněžnou, který zachvátil cukrovar v Českém Meziříčí. U tohoto požáru zasahovalo celkem více než 180 hasičů z 24 jednotek požární ochrany.

Během uplynulých 27 let služby u hasičského záchranného sboru zasahoval Lubomír Rýgl u několika tisíc mimořádných událostí. Tyto zásahy ve velké většině řídil a ze všech zásahů se s ním vždy všichni hasiči vrátili v pořádku na základnu a ke svým rodinám. Během let vychoval také mnoho nových příslušníků sboru.

Ať je další životní etapa tak úspěšná, jako ta hasičská!

Lubomír Rýgl (1).jpg

Odkazy do noveho okna

Lubomír Rýgl (1)

Lubomír Rýgl (1) 

Detailní náhled

Lubomír Rýgl (2)

Lubomír Rýgl (2) 

Detailní náhled

Lubomír Rýgl (3)

Lubomír Rýgl (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem