HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Plzeň ocenila mimořádné činy při záchraně lidského života a majetku

Plzeňský primátor Martin Baxa ocenil ve středu 12. prosince 29 lidí za mimořádné činy při záchraně života a majetku v tomto roce. Jsou mezi nimi policisté i plzeňští strážníci, záchranáři, hasiči i občané. Primátor všem poděkoval za jejich obětavost, statečnost a pohotovost a předal jim pamětní plakety a věcné dary. Nejvíce oceněných bylo z řad účastníků zásahu při rozsáhlém zářijovém požáru ubytovny na Karlově. Uznání si vysloužili například také zachránci muže, jehož zasáhl blesk. Byl mezi nimi i jedenáctiletý chlapec.   

Oceňování organizuje Odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Magistrátu města Plzně. Letos jde již o desátý ročník této akce. 

„Považuji za důležité zdůraznit osobní nasazení, osobní statečnost každého z vás, i když je to  většinou vaše práce, ale všechny případy, jak jsem se s nimi seznámil,  mají společné jedno – že jste nezaváhali v situacích, které byly v řadě případů přímo život ohrožující a vy jste v nich obstáli jako profesionálové i jako lidé a udělali jste to, co bylo správné,“ řekl primátor Martin Baxa.

„Tyto dnešní nezapomenutelné okamžiky si musíme připomínat, abychom dokázali, že vy jste ženy a muži na svém místě, že vy jste tady pro nás a snažíte se, aby Plzeň byla co nejbezpečnější. Ještě jednou všem děkuji,“ dodal radní pro bezpečnost Martin Zrzavecký.

Vedoucí Odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Magistrátu města Plzně Aleš Průša rovněž přítomným poděkoval a připomněl, že zvláštní pozornost si zaslouží čin jedenáctiletého Benjamina Hejdy, který se zúčastnil záchrany muže, kterého zasáhl blesk.

Za HZS Plzeňského kraje byli oceneni příslušníci, kteří zasahovali na požáru ubytovny v Plzni na Karlově.

V ranních hodinách 11. září 2018 zachvátil požár dvoupodlažní ubytovnu v Plzni na Karlově. Ve chvíli, kdy požár vypukl, bylo v objektu přibližně 40 lidí. Hasiči po příjezdu na místo vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému včetně jednotek plzeňských dobrovolných hasičů.

Za celodenní maximální nasazení při likvidaci tohoto rozsáhlého požáru byli oceněni také všichni příslušníci Hasičského záchranného sboru, především ze stanic Plzeň Střed a Plzeň Košutka a jmenovitě nstržm. Daniel Housar a pprap. Petr Hlavinka, kteří zasahovali jako první.

_1SC4672.jpg

  zleva:   mjr. Ing. Michal Pathy      nstržm. Daniel Housar    pprap. Petr Hlavinka    brig.gen. Ing. Fantišek Pavlas    plk. Ing. Pavel Musil


 

vytisknout  e-mailem