HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Plameny zničily hotel ve výstavbě. Škoda je 30 milionů korun

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí  

Hotel byl ve výstavbě. K jeho otevření mělo dojít asi za měsícHotel byl ve výstavbě. K jeho otevření mělo dojít asi za měsíc
Požár hotelu Vista likvidovalo devět hasičských jednotekPožár hotelu Vista likvidovalo devět hasičských jednotek
 
 
            K obrovskému požáru do Dolní Moravy vyjíždělo v předposlední březnový den v 7.34 hodin 9 hasičských jednotek (profesionální jednotka z Ústí nad Orlicí, Žamberka, Králík a dále dobrovolné jednotky z Dolní Moravy, Králík, Lichkova, Červené Vody, Mladkova a Hanušovic (Olomoucký kraj). V části obce Velká Morava došlo k požáru hotelu Vista. Jednalo se o požár čtyřpatrového hotelu. Při příjezdu první jednotky na místo byla již polovina střechy v plamenech. Požár se ale velmi rychle šířil šachtami do 3 pater. Na místě jsou jednotky s deseti cisternami, z toho dvě hasičská auta jsou dobrovolných hasičů ze sousedního Olomouckého kraje. Požár hotelu ve výstavbě se podařilo hasičům dostat pod kontrolu v 9.36 hodin.
Škoda je předběžně vyčíslena na 30 milionů korun. Požár se hasičům podařilo zlikvidovat zhruba za 6 hodin, přesně v 13.45 hodin.

Hasiči postupně rozebírají ohořelé konstrukce hotelu, který měl být zhruba za měsíc otevřen. Podle slov vyšetřovatele hasičů bude na místo povolán i speciálně vycvičený pes na vyhledávání hořlavých kapalin i odborníci z oboru elekro a chemie.

Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem