HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Plameny se přenesly z hořící plastové nádoby na odpad na střechu rodinného domu.

(23. 12. 2021) Dnes odpoledne došlo k požáru části střechy rodinného domu na ulici Michalská ve Starém Městě u Uherského Hradiště. 

Původně jsme v 13:11 hodin přijali hlášení o požáru popelnice ve dvorní části domu. Požární poplach byl vyhlášen profesionálním jednotkám hasičů z požárních stanic Uherské Hradiště a Uherský Brod a také jednotkám Sboru dobrovolných hasičů měst Kunovice a Staré Město u Uherského Hradiště.

Po příjezdu na místo hlášeného požáru jsme zjistili, že se plameny rozšířily z popelnice na část zateplení obvodové stěny domu a na část střešního pláště. V dýchacích přístrojích jsme požár uhasili několika proudy vody. Následně jsme rozebírali střešní plášť. S termokamerou jsme měřili teploty stavebních konstrukcí a hledali skrytá ohniska hoření. Požár se nerozšířil na sousední rodinné domy.

Starosta města zabezpečil hasičům teplé nápoje. Také zajistil materiál k provizorní opravě střechy.

Majitel domu vyšetřovateli hasičů sdělil, že dopoledne vysypal do nádoby popel z kamen. Tato nedbalost byla příčinou vzniku požáru.

Požár způsobil škodu v předběžné výši 700 000 korun. Byly uchráněny hodnoty v předběžné výši 4 miliony korun. K zranění osob nedošlo.

Autor:  nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem