HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pět medailí přivezli olomoučtí hasiči ze světových her v Jižní Koreji

Fantastického úspěchu na světových hasičských hrách v Jižní Koreji (World Firefighters Games 2018) dosáhla česká reprezentace hasičů v disciplínách TFA, jejíž součástí jsou i dva profesionální hasiči HZS Olomouckého kraje - Michal Přecechtěl (stanice Olomouc) a Martin Plšek (stanice Přerov). 

Reprezentace hasičů v disciplínách TFA se zúčastnila ve dnech 10. - 17. září 2018 13. ročníku Světových hasičských her v Jižní Koreji. Všichni podali fantastický výkon a v konkurenci 7000 účastníků z 65 zemí se rozhodně neztratili. 

Česká reprezentace se v rámci her zúčastnila závodu STAIR RACE – běh do schodů na 1 km s převýšením 300 m, kde získala hned několik medailí. Mezi medailisty byl i Martin Plšek, který získal stříbro ve své věkové kategorii, stejně jako Michal Přecechtěl, kterému také na krku zacinkala stříbrná medaile.

Třetí den soutěže v TFA závodila věková skupina do 40 let, ve které získal Martin Plšek bronz. Jeho vítěžství bylo opravdu zasloužené a velmi těžké, protože soutěž komplikoval vytrvalý déšť a velké množství vody nasáklé do figuríny a hadic. V kategorii do 45 let Michal Přecechtěl získal zlato. Michal měl již téměř oschlou trať a znal časy všech svých konkurentů. Zkušeně si vše pohlídal a zvítězil nad všemi závodníky s náskokem deseti sekund.

Poslední den Světových hasičských her se tým české reprezentace (Brousil, Haderka, Kalvoda, Malenovský, Moleš, Plšek, Přecechtěl, Šín, Viej) zúčastnil  ještě závodu TUG OF WAR – PŘETAHOVÁNÍ LANEM. Naši se přetahování zúčastnili po hlavním závodu v TFA. Ve velice přátelské atmosféře hasičů z celého světa si vybojovali zlato. V této disciplíně je naprosto klíčové, aby všichni v týmu pracovali jako jedno tělo. Češi potvrdili skvělého týmového ducha a fakt, že umí táhnout za jedno lano, předvedli i ve skutečnosti.

Další podrobnosti k celé soutěži a všem závodníkům najdete na http://www.hzscr.cz/clanek/world-firefighters-games-2018.aspx

Disciplíny TFA:
1. úsek roztahování a balení hadic,
2. úsek přenásení figuríny, přelezení 4 m bariéry,
3. úsek žebříky a vynesení závaží,
4. úsek výběh do výškové budovy.
Další informace: http://www.hzscr.cz/clanek/info-servis-sport-tfa-reprezentace-hzs-cr.aspx

Autor:

por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039 (linka tiskový mluvčí)
tel: 950 770 207
mobil: 725 490 377
e-mail: vladimira.hacsikova(zavinac)hzsol.cz

vytisknout  e-mailem