HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Páteční horké odpoledne ve znamení požárů

 
Krátce před 15 hodinou byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár výrobny plastových oken v Pardubicích – Fáblovce. Na místo se sjelo sedm hasičských jednotek ze širokého okolí. Naštěstí hasiči dostali požár brzy pod kontrolu a část jednotek velitel zásahu vrátil zpět na základny. Hasiči po lokalizaci požáru v 15.19 hodin dohašovali ohniska a rozebírali ohořelé konstrukce. Na místo dorazil i vyšetřovatel hasičů, který nyní bude zjišťovat příčinu vzniku požáru i výši škody.
 
Hasiči v Pardubickém kraji vyjeli v pátek v odpoledních hodinách hned k několika požárům porostu.
Pět hasičských jednotek likvidovalo požár trávy v Urbanicích, kde plameny zasáhly strniště o rozměru 400 x 100 m. Požár hasiči dostali plameny pod kontrolu třicet minut po oznámení události na operační středisko hasičů. V Bězděkově likvidovaly požár louky čtyři hasičské jednotky, i tady se zhruba po třiceti minutách podařilo požár dostat pod kontrolu a plameny se již nerozšiřovaly.
Pět jednotek hasičů likvidovalo krátce po 15 hodině požár strniště o rozloze přibližně 100 x 200 m v Dašicích. Hasiči museli před plameny ochránit i část neposekaného pole i stojících kombajnů na poli. Plameny byly pod kontrolou za 26 minut.
Příčiny vzniku požárů porostů jsou vyšetřovány.
 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem