HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ostravští hasiči zachraňovali čtyři dělníky z nakloněné stavební lávky

            Dvě jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) se zapojily ve středu 15.5.2019 před polednem do úspěšné záchrany čtyř dělníků, kterým se na fasádě panelového domu v Ostravě-Porubě zasekla stavební lávka a plošina zůstala nebezpečně nakloněná na úrovni mezi 7. a 8. patrem opravovaného domu. Mladí muži vyvázli díky hasičům bez zranění.

            Do porubské Podroužkovy ulice vyjely ihned po ohlášení události dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) - z ostravských stanic Poruba a Zábřeh, včetně dvou výsuvných automobilových žebříků s dosahem 55 metrů a 30 metrů (AZ 55 MB Arocs, AZ 30 Camiva).

            Zasahující hasiči nakonec situaci vyřešili velmi rychle - zatímco byly zespodu ustavovány automobilové žebříky, vyrazili vstupní dveře (právě) prázdného bytu, který měl okna nejblíže k dělníkům na stavební plošině v nebezpečí, a zachránili je vtažením dovnitř. Majitelům bytu bude samozřejmě škoda na dveřích co nejdříve uhrazena.

            Hasiči se pak ještě postarali o vyrovnání poškozené stavební lávky a její nouzové spuštění pomocí manipulace z koše automobilového žebříku až na zem - ve spolupráci se stavebním technikem.

Odkazy do noveho okna

zachranalavka4osobyOVPoruba (1)

zachranalavka4osobyOVPoruba (1) 

Detailní náhled

zachranalavka4osobyOVPoruba (2)

zachranalavka4osobyOVPoruba (2) 

Detailní náhled

zachranalavka4osobyOVPoruba (3)

zachranalavka4osobyOVPoruba (3) 

Detailní náhled

zachranalavka4osobyOVPoruba (4)

zachranalavka4osobyOVPoruba (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem