HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Orlická věž po dvaadvacáté

Široká veřejnost dnes měla možnost při Orlické věži nahlédnout k hasičům a prohlédnout si jejich vybaveníŠiroká veřejnost dnes měla možnost při Orlické věži nahlédnout k hasičům a prohlédnout si jejich vybavení
  
Dnes, 18. května 2011, krátce po deváté hodině odstartoval v areálu hasičské stanice v Ústí nad Orlicí již 22. ročník celostátní soutěže nazvaný Orlická věž. Letošní ročník byl opět pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Mgr. Radka Martínka a profesionální hasiči z celé republiky soutěžili v jedné z disciplín požárního sportu, a to ve výstupu do čtvrtého patra cvičné věže pomocí hákového žebříku. Přihlášeno bylo celkem 121 závodníků.
            Mezi závodníky panovala výborná nálada a závod snad jen ztěžoval dosti silný vítr.  Orlická věž, která je zařazena do Ligy České republiky ve výstupu na věž, je specifická tím, že soutěžící mají čtyři pokusy vyběhnout do 4. podlaží cvičné věže.
Kdo nezavítal na centrální stanici do Ústí nad Orlicí, měl již podruhé jedinečnou možnost sledovat celý průběh soutěže on-line na webových stránkách www.hasici150.tv. 
            Na stanici se zároveň konal Den otevřených dveří, a tak za hasiči putovaly děti ze základních i mateřských škol z okolí a samozřejmě široká veřejnost.
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

Výsledková listina k prohlédnutí níže

vytisknout  e-mailem