HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Opět jsme trénovali pro případ většího požáru

Tentokrát to bylo v budově domova pro seniory ve Vysokém Mýtě, kde došlo ve čtvrtek 19. října v odpoledních hodinách ve skladu hygienických potřeb k požáru. V té době se v budově nacházelo asi 100 klientů z toho 25 imobilních. Na zasaženém podlaží bylo celkem 25 osob z toho 5 imobilních. Po ohlášení události na Krajské operační a informační středisko HZS Pardubického kraje byly na místo povolány jednotky PO dle II. stupně požárního poplachu.

Do doby příjezdu první jednotky požární ochrany byla započata evakuace osob ze zasaženého podlaží personálem domova dle požárních poplachových směrnic domova. Následně jednotky provedly simulovanou evakuaci imobilních osob chráněnou únikovou cestou a evakuačním výtahem do přízemí domova. Požární zásah byl veden vnitřní zásahovou cestou po schodišti. Dále byla provedena evakuace osob (figurantů) ze střechy domova pomocí výškové techniky.

Do zásahu byly postupně nasazovány jednotky v reálném čase po dojezdu ze svých základen.

Plán cvičení vznikl na základě společného zájmu vedení Domova pro seniory LEDAX Vysoké Mýto a Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje (HZS) k prověření stávající dokumentace zdolávání požáru.

Cílem cvičení bylo ověření dojezdových časů jednotek, platnosti dokumentace zdolávání požáru, činnost personálu před dojezdem jednotek. Důležité bylo také prověření evakuace a záchrana osob v prostředí objektu sociální péče ve spolupráci s personálem, posouzení průjezdnosti přístupových komunikací a dostupnosti nástupních ploch pro mobilní požární techniku, zejména ustavení výškové techniky a procvičení základních návyků zasahujících hasičů při požáru v objektu se zvýšeným počtem osob a procvičení taktiky evakuace osob se sníženou schopností pohybu.

Cvičení se účastnily tyto jednotky: profesionální jednotka hasičů z požárních stanic Vysoké Mýto, Ústí nad Orlicí, Holice a Litomyšl a dále jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Vysoké Mýto, Choceň, Cerekvice nad Loučnou a jednotka sboru dobrovolných hasičů podniku IVECO Vysoké Mýto.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

TC VYsoké Mýto

TC VYsoké Mýto 

Detailní náhled

TC VYsoké Mýto1

TC VYsoké Mýto1 

Detailní náhled

TC VYsoké Mýto2

TC VYsoké Mýto2 

Detailní náhled

TC VYsoké Mýto3

TC VYsoké Mýto3 

Detailní náhled

TC VYsoké Mýto4

TC VYsoké Mýto4 

Detailní náhled

TC VYsoké Mýto5

TC VYsoké Mýto5 

Detailní náhled

TC VYsoké Mýto6

TC VYsoké Mýto6 

Detailní náhled

TC VYsoké Mýto7

TC VYsoké Mýto7 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem