HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Opavští hasiči zasahovali u požáru bytu v domě v Opavě - Předměstí

V neděli 17. 6. 2012 v 8:45 vyjeli hasiči HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Opava k ohlášenému požáru v bytovém domě na Hauerovu ulici v Opavě – Předměstí. Volající hlásili, že z bytu se valí kouř a nikdo nereaguje na bušení na dveře.
 
Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se jedná o byt v prvním podlaží, ve kterém žije starší paní. V době příjezdu již byl zakouřen celý prostor schodiště. Čtyři obyvatelé domu vyběhli do bezpečí sami, dalším třem pomohli po příjezdu opavští hasiči. Jednou z evakuovaných osob byla obyvatelka bytu, která se nadýchala zplodin hoření a bylo nutné zahájit resuscitaci ještě před příjezdem posádky sanitky ZZS. Záchranáři po příjezdu resuscitaci od hasičů převzali. Také díky tomu se podařilo paní zachránit a následně ji převézt k ošetření do zdravotnického zařízení.
 
Hasiči během čtvrt hodiny lokalizovali malý požár odpadků v bytě a pomocí přetlakového ventilátoru odvětrali prostor bytu i domu. Na místo se dostavili vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR, kteří zjistili, že pravděpodobnou příčinou požáru byla manipulace s otevřeným ohněm. V bytě nebyl zapojen plyn ani elektřina. Vzhledem k charakteru požáru – hořel pouze odpad, který nájemnice shromažďovala v bytě, nebyla požárem způsobena žádná škoda. Zásahem hasičů byl uchráněn majetek v domě v hodnotě přes 1 milion korun.

U požáru byla poraněna jedna osoba (majitelka bytu), nikdo nebyl usmrcen. Během další půlhodiny byl požár zcela uhašen a byt byl předán dceři majitelky bytu.

Odkazy do noveho okna

2012_06_17_pozar_byt_OP_01m

2012_06_17_pozar_byt_OP_01m 

Detailní náhled

2012_06_17_pozar_byt_OP_02m

2012_06_17_pozar_byt_OP_02m 

Detailní náhled

2012_06_17_pozar_byt_OP_03m

2012_06_17_pozar_byt_OP_03m 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem