HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Olympijský park navštíví i profesionální hasiči

Klasické i netradiční sporty, slavnostní ceremoniály, festivaly, koncerty či výstavy – to vše a mnohem víc nabízí od 5. do 21. srpna Olympijský park Pardubice 2016. Program parku je pro všechny. Budou zde i tematické dny, a tak se můžete například těšit na profesionální hasiče. Ve čtvrtek 11. srpna se vám představí hned několik nejlepších hasičů ve velmi náročném hasičském sportu – v disciplínách TFA.

 

Co je TFA?

TFA je zkratkou z anglického „Thougest firefighter allive“, což v překladu znamená - nejtvrdší hasič přežívá (tedy železný hasič).

 

Profesionální hasiči z Pardubic ve složení Marek Víšek, Oldřich Šmatera, Ondřej Pavlík a Petr Plaček vám od 15 hodin představí tento náročný sport. Předvedou například rozvinutí těžkých hasičských hadic, obouruční palicí provedou 80 úderů do konstrukce hammer boxu, překonání bariéry či běh s 20 kg barely na danou vzdálenost nebo transport 80kg figuríny na danou vzdálenost. Všechny předvedené (ale zkrácené) disciplíny provedou hasiči v oblecích a s dýchací technikou na zádech. Tento náročný sport, u kterého si hasiči mnohdy sáhnou až na dno svých sil, si budete moci vyzkoušet i Vy.

 

Už teď se na vás těší nejlepší hasičští borci v disciplínách TFA.

 

 

 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem