HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ohnivá rozhledna přivítá nejtvrdší hasiče

Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje územní odbor Ústí nad Orlicí pořádá pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického soutěž v náročných disciplínách TFA. Na Ohnivou rozhlednu na Andrlově Chlumu v Ústí nad Orlicí se v pátek 31. května 2019 v 9 hodin sjedou největší borci z řad profesionálních a dobrovolných hasičů. Soutěž bude probíhat dle platných pravidel pro soutěže v TFA. Současně se zde koná regionální soutěž HZS Pardubického a HZS Královéhradeckého kraje. Každý územní odbor může vyslat maximálně čtyři soutěžící.

V letošním roce je změna v tom, že se jednotlivé disciplíny poběží na úseky.

Soutěžící startuje s kompletním zásahovým oděvem, s kabátem ochranného oděvu zapnutým do horní úrovně, s pracovním polohovacím pásem s karabinou, nasazenou přilbou, zásahovými rukavicemi a izolačním dýchacím přístrojem bez masky. Na žádném z úseků nesmí soutěžící sundat ani rozepínat nebo upravovat žádnou součást výstroje předepsanou pro daný úsek. Zásahové rukavice musí soutěžící použít na 3. úseku, na ostatních úsecích je použití zásahových rukavic dobrovolné. Rukavice však musí mít soutěžící po celou dobu plnění úseků a proběhnutí cílem u sebe.

Ke startu musí být soutěžící připraven nejméně 30 vteřin před stanoveným časem startu, maximální doba pro splnění daných úseků je 4 minuty, mimo úsek č. 4, kde je měřen čas až do cíle.

Přijďte povzbudit nejsilnější hasiče i Vy a podívat se, co hasiče při soutěži čeká za disciplíny.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem