HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Oheň zasáhl rodinný dům v Dobrušce

Dobruška – požár – 10. 2. 14:50

Požár rodinného domu s garáží byl ohlášen na operační středisko v pátek odpoledne v dobrušské části Pulice, na místo bylo vysláno postupně osm hasičských jednotek a byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Hasiči nasadili na likvidaci plamenů několik vodních proudů. Hasili v prostoru garáže s dílnou, podkroví a zároveň chránili nezasaženou část domu. Dům byl odpojen od elektrické energie, z prostoru garáže vynesly jednotky autogenovou soupravu, kterou ochlazovaly také spolu se solárními bateriemi. Hasební vodu dovážely na místo kyvadlově cisternami.

Kolem 16:20 byl požár lokalizován, hasiči dál rozebírali střešní konstrukci, aby mohli vyloučit skryté šíření požáru. Z půdy zároveň vynášeli množství uskladněného materiálu a předmětů. Postupně byly síly a prostředky na místě redukovány, po 18. hodině byla provedena kontrola termokamerou a na místě zůstali na dohlídku dobrušští dobrovolní hasiči.

Škoda, kterou plameny napáchaly, byla předběžně vyčíslena na 1,5 milionu korun. Vyšetřovatelé hasičů zjistili, že příčinou bylo zřejmě zahoření sazí v komíně. Vlivem sálavého tepla od kouřovodu pak zahořel okolní materiál.

Při události zasahovali profesionální hasiči ze stanice Dobruška a Rychnov nad Kněžnou a JSDH Dobruška, Bohuslavice nad Metují, Pohoří, Nové Město nad Metují, České Meziříčí a Opočno.

FOTOGALERIE

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS KHK / Michal Fanta

vytisknout  e-mailem