HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Odstraňování popadaných stromů a požár vozidla

Hasiči v Pardubickém kraji vyjížděli během pátečního podvečera a večera k více než desítce výjezdů, jež se týkaly zejména popadaných stromů na vozovky.  

 
 
Za zmínku stojí určitě výjezd chrudimských profesionálních hasičů, kteří krátce po 19 hodině vyjížděli ke spadlému stromu přes silnici mezi obcemi Tři Bubny a Řestoky. Hasiči pochopitelně strom odstranili pomocí motorové pily. Na tom by nebylo nic zvláštního, těchto událostí bylo vzhledem k počasí v kraji více, ale když se jednotka vracela zpět na základnu, tak jim byla operačním důstojníkem nahlášena další událost, a to hořící automobil Škoda 120.
Shodou okolností to bylo na stejné komunikaci, a tak hasiči k hořícímu vozidlu dorazili během 2 minut. V první chvíli tomu nevěřil ani sám majitel vozu, který v tu chvíli skončil hovor s operačním střediskem. Motorový prostor vozidla ale stačily během dvou minut zachvátit plameny. Hasiči k likvidaci požáru použili vysokotlaký proud a vrátili se zpět na základnu. Příčinu vzniku požáru i výši škody nyní zjišťuje vyšetřovatel hasičů.
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem