HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Odřad na pomoc tornádem zničené jižní Moravě

HZS Jihočeského kraje v úzké spolupráci s Jihočeským krajem bezprostředně po neštěstí, které postihlo Hodonínsko a Břeclavsko, zareagoval nabídkou pomoci pro tornádem zasaženou oblast. Jihočeská nabídka putovala na Generální ředitelství HZS ČR, Jihomoravský kraj a HZS Jihomoravského kraje. 

Přes noc byl vytvořen odřad HZS Jihočeského kraje, který v 4:15 hodin odpustil brány českobudějovické stanice a odjel na jižní Moravu. Cílovou destinací je obec Podívín, odkud bude podle potřeb následně odřad odeslán na konkrétní místo pomoci.

Odřad čítá dvě desítky hasičů z územních odborů České Budějovice, Český Krumlov, Strakonice a Prachatice, kteří na jižní Moravu několik kusů zásahové techniky: dvě cisterny, technický kontejner pro stabilizaci budov a nouzové zastřešování, velitelský kontejner a kontejner pro nouzové přežití, kolový nakladač Bobcat, nákladní automobil Tatra 815 s navijákem, kontejner - valník a dále materiál pro stabilizaci budov, materiál určený pro odklízení následků (motorové pily, plachty) či například náhradní soupravy oblečení.

Předpoklad nasazení našich hasičů je v tuto chvíli více než 48 hodin.

Odkazy do noveho okna

Odřad - tornádo Morava (4)

Odřad - tornádo Morava (4) 

Detailní náhled

Odřad - tornádo Morava (2)

Odřad - tornádo Morava (2) 

Detailní náhled

Odřad - tornádo Morava (1)

Odřad - tornádo Morava (1) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem