HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Odřad Libereckého kraje – den šestý

Z Libereckého kraje se ve dvě hodiny ráno vydalo do Mikulčic na jižní Moravu 50 příslušníků HZS LK a členů dobrovolných jednotek obcí. Po příjezdu čerstvých sil tak proběhlo již třetí střídání odřadu v Base campu. 

S kolegy z předešlého turnusu jsme si nad mapou upřesnili důležité orientační body a místa, kde budeme dnes pomáhat. Po rychlém seznámení se situací pro nás začal další z dnů plných prachu a potu.

V ulicích to vypadá více jako v mraveništi než ve městě, každý něco přenáší, uklízí nebo opravuje. Mezi jednotlivými domy neustále přejíždí kontejnery, nakladače a jiná těžká technika včetně techniky HZS LK. Naši hasiči jako součást tohoto mraveniště pak nejčastěji nakládají suť, uklízejí zbytky izolací z fasád domů, rozřezávají poškozené a vyvrácené stromy nebo opravují střechy.

Dvoučlenný tým posttraumatické intervenční péče opět strávil celý den v terénu, jeho pomoc využili místní občané, ale i ti co zde pomáhají.

Odpoledne došlo i na vyložení námi  dovezené materiální humanitární pomoci, mezi kterou bylo možno najít např. míchačku, ruční nářadí, stavební a spojovací materiál a elektrocentrály.

Do neděle zde zůstávají příslušníci HZS LK a členové JSDHO Hrádek nad Nisou, Dětřichov, Žandov, Bozkov, Libštát, Kravaře, Mníšek, Střední Smržovka, Poniklá a Pěnčín - Bratříkov

Velitel odřadu

Foto HZS LK:

MapaMapaNakládkaNakládka

NavigaceNavigaceDoplňování vodyDoplňování vodyVykládka humanitární pomociVykládka humanitární pomociNakládáníNakládáníStřechaStřecha

PIPPIP

vytisknout  e-mailem