HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Odřad Libereckého kraje – den devátý

Tentokrát byl scénář pro dnešní den odlišný. Místo ranního rozdílení jsme začali balit náš Base camp, uklízet a připravovat se na několikahodinovou cestu do Libereckého kraje. 

Na území obcí zasažených ničivým tornádem je již odklizeno okolo 90 % suti, stavebního materiálu, poškozených stromů a jiného odpadu. Proto je činnost Hasičských záchranných sborů krajů dle požadavku krizového štábu Jihomoravského kraje postupně ukončována. Na místě nadále zůstává Záchranný útvar HZS ČR s těžkou technikou určenou k demolici poškozených budov a vybrané jednotky PO. Pro odřad Libereckého kraje to znamená ukončení činnosti v Mikulčicích. Na místě bude dále působit dvoučlenný tým posttraumatické intervenční péče HZS LK.

Před polednem 4. 7. 2021 pro ty, kteří neřídili techniku, přijel náš autobus. Předem domluvená trasa, spojení mezi jednotlivými vozidly nebo tankování je pro přesun odřadu nezbytnost. Cesta samotná pak již proběhla bez komplikací.

V odřadu, který byl z Libereckého kraje na jižní Moravu vyslán 25. 6. 2021, byli zařazeni vybraní příslušníci HZS LK z územních odborů Liberec, Česká Lípa, Jablonec nad Nisou, Semily a členové jednotek SDH obcí. V Mikulčicích se tak při provádění záchranných a likvidačních prací prostřídalo cca 150 hasičů z Libereckého kraje. Všem patří obrovské poděkování za nasazení a chuť pomáhat tam, kde je potřeba.

Jednotky SDH obcí, které se účastnili odřadu:

Česká Lípa – Dobranov, Frýdlant, Jablonec n. N. – Kokonín, Jilemnice, Líšný, Rokytnice nad Jizerou, Stráž pod Ralskem, Bulovka, Český Dub, Desná, Dětřichov, Heřmanice, Hrádek nad Nisou, Karlovice, Raspenava, Semily, Skalice u České Lípy, Smržovka, Dětřichov, Žandov, Bozkov, Libštát, Kravaře, Mníšek, Střední Smržovka, Poniklá a Pěnčín - Bratříkov

Velitel odřadu

Foto: HZS LK

Base camp Mikulčice ráno před odjezdemBase camp Mikulčice ráno před odjezdemBase camp Mikulčice baleníBase camp Mikulčice baleníBase camp Mikulčice baleníBase camp Mikulčice baleníOdjezd odřadu HZS LK z MikulčicOdjezd odřadu HZS LK z Mikulčic

vytisknout  e-mailem