HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Odklízení následků po tornádu na jižní Moravě

(26.06.2021) Hasiči ze Zlínského kraje pomáhají v Mikulčicích. 

I když silné bouřky, vítr a déšť zasáhly i Zlínský kraj a od čtvrtečního večera přijímají hasiči na tísňovou linku mnoho žádostí o pomoc s odstraňováním následků, naštěstí nebyl náš kraj zasažen tak vážně, abychom nemohli vyrazit na pomoc kolegům HZS Jihomoravského kraje.

Tři desítky hasičů tak odpoledne v pátek 25. června vyjely na jih Moravy. Odřad je složen z profesionálních hasičů napříč celým krajem a z jednotek sboru dobrovolných hasičů obcí Fryšták, Nedakonice, Halenkov, Chropyně a Mirošov u Valašských Klobouk.

Jejich cesta směřovala jako první do obce Podivín na Břeclavsku, kde se dozvěděli konkrétní místo zasažené oblasti, ve které budou následující dny pomáhat obyvatelům odstraňovat následky ničivého tornáda.

První den plného pracovního nasazení mají členové odřadu hasičů Zlínského kraje za sebou.

V pátek večer dorazili hasiči se svou technikou do obce Mikulčice na Hodonínsku, kde si vybudovali zázemí, díky kontejneru nouzového přežití, který si přivezli s sebou.

Hasiči dnes celý den především odklízeli sutiny, kterých je v obci mezi domy spousty a řezali popadané stromy a velké větve. U domů, kterým tornádo sebralo střechu, provedli hasiči nouzové zastřešení. A v několika domech zapažili konstrukce domů proti jejich zřícení.

V obci kromě hasičů ze Zlínského kraje pomáhají další tři odřady z jiných krajů, stejně jako velké množství dobrovolníků z řad občanů, kteří přijeli také pomoci lidem v zasažené oblasti.

Zlínské hasiče zítra čeká druhý náročný pracovní den, po kterém se vrátí ve večerních hodinách zpět do svého kraje, ale již v pondělí ráno vyrazí do Mikulčic noví členové odřadu.

Všem zasahujícím hasičům i dobrovolníkům přejeme mnoho sil do dalších pracovních dnů!

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

10.jpegOdklízení škod po tornádu na jižní Moravě

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem