Institut ochrany obyvatelstva  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Odborníci z IOO na mezinárodní konferenci „CBRNE Research & Innovation“

Odborníci Institutu ochrany obyvatelstva se v květnu 2022 zúčastnili mezinárodní konference „CBRNE Research & Innovation“ ve francouzském městě Lille. 

Conference_1.jpgKonference byla prioritně zaměřena na řešení CBRNE (chemických, biologických, radiačních, jaderných a explozivních) událostí, akce se zúčastnilo více než 500 posluchačů z 27 států světa. Pracovnice Institutu ochrany obyvatelstva (IOO) byla vybrána na konferenci se svojí přednáškou nazvanou „Projekt připravenosti na řešení chemické události pro Východoafrické společenství“ (Chemical Emergency Preparedness Project for the East African Community). Přednáška se týkala výcviku pro východoafrický region, který IOO v rámci OPCW projektu realizuje již od roku 2016. Východoafrický projekt, spojený se vznikem regionální výcvikové akademie, zaujal i představitele evropského projektu eNOTICE, ve kterém je začleněn i Institut, a který sdružuje výcviková centra nejen v Evropě, ale také ve světě. L. Navrátilová organizacím navrhla, aby v rámci interoperability proběhlo setkání mezi OPCW a evropskými organizacemi (jmenovitě eNOTICE a EU Centers of Excellence), kde by byla diskutována společná strategie při vzdělávání Afriky.

Je třeba podtrhnout skutečnost, že přednášející i posluchači byli převážně z Francie, Velké Británie, USA, Německa, Itálie, Austrálie apod. Bývalé státy východního bloku zde zastupovala pouze Česká republika, díky přednášce L. Navrátilové a K. Musílka (Univerzita Hradec Králové) a posterům, které zpracovala Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzity obrany.


Vloženo: 18. 5. 2022 | Aktualizace: 18. 5. 2022 | Email: spisovna@ioolb.izscr.cz

vytisknout  e-mailem