HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Od hořících svíček vypukly na Jihlavsku dva požáry

V neděli zasahovali hasiči na Jihlavsku u dvou požárů, které vznikly od svíček. Požáry od sebe dělilo jen pár desítek minut. Celková majetková škoda vzniklá požáry byla předběžně vyčíslena na částku 53 tisíc korun. Při požárech ani samotných zásazích se nikdo nezranil  

.

K prvním požáru vyjížděli hasiči v 14,18 hod do rodinného domu v obci Strachoňovice. Hořícího adventního věnce v kuchyni domu si všiml soused. Rodinu, která byla ve vedlejší místnosti na požár upozornil, ale také jej před příjezdem hasičů na místo události hasícím přístrojem uhasil. Hasiči provedli odvětrání zakouřených prostor domu. Majiteli domu vznikla požárem škoda v předběžné výši 3 tisíce korun. U požáru zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Telči a Dačicích společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Nové Říše.

Druhý požár byl na linku tísňového volání 112 Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen v 14,50 hod. Do panelového domu na ulici Žižkova v Jihlavě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jihlava společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Jihlavy- Bedřichova. Požár vypukl od svíčky, kterou žena ponechala zapálenou v ložnici a z bytu odešla. Když se vrátila zpět domů, z bytu se valil hustý dým. Hasičům se podařilo požár velmi rychle lokalizovat a následně zlikvidovat. Požár kompletně zničil vybavení ložnice. Majitelka odhadla škodu na 50 tisíc korun.

 

Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem