Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ocenění pro Hasičský záchranný sbor ČR

23. 11. 2016 (Nicole Zaoralová) - MV – GŘ HZS ČR, Institut ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč se stal pro rok 2016 vítězem Národní ceny kvality České republiky v jednom z nejprestižnějších programů, a to EXCELENCE, veřejného sektoru.  

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka předává cenu Rostislavu Richterovi a Jarmilu ValáškoviPředseda vlády ČR Bohuslav Sobotka
předává cenu Rostislavu Richterovi a Jarmilu Valáškovi

Slavnostní předání proběhlo dne 22. listopadu 2016 na Pražském hradě, kde z rukou předsedy vlády České republiky Bohuslava Sobotky a náměstka ministra vnitra Josefa Postráneckého cenu převzal ředitel Institutu plk. Ing. Mgr. Rostislav Richter a jeho zástupce plk. Ing. Jarmil Valášek, Ph.D., MBA.

Slavnostní akt předání Národní ceny kvality se uskutečnil za přítomnosti prezidenta České republiky, předsedy Senátu Parlamentu České republiky a předsedy vlády České republiky, kteří převzali nad touto akcí záštitu.

Národní cena kvality České republiky představuje nejpropracovanější a nejsofistikovanější systém externího hodnocení organizací podnikatelského i veřejného sektoru. Program Excelence je založený na komplexním hodnocení fungování a zlepšování celé organizace. Hodnotí se především úroveň řízení, tedy vedení organizace, dále činnost zaměstnanců, posuzují se rozvojové a strategické dokumenty organizace. Důraz je kladen na práci s partnery, například s vysokými školami, jednotlivými HZS krajů apod.  Hodnocena je i schopnost organizace kvalitně se propagovat na veřejnosti.

Pro hodnocení jsou stanovena přesná pravidla a vše po dobu několika dní přímo v prostorách Institutu ochrany obyvatelstva přísně hodnotila odborná komise.

Institut ochrany obyvatelstva je zařízením MV – Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky s posláním zabezpečovat vědecko-výzkumnou, vzdělávací, informační a specializovanou činnost v oblastech ochrany obyvatelstva, civilního nouzového plánování, krizového řízení, integrovaného záchranného systému, ochrany kritické infrastruktury a zjišťování vzniku příčin vzniku požárů.
Ve vědecko-výzkumné činnosti řídí, koordinuje a prakticky realizuje výzkum, vývoj a inovace v oblastech předmětu své činnosti a podílí se na zpracování základních dokumentů v oblasti bezpečnostního výzkumu.

Ve vzdělávací a informační činnosti plánuje a organizačně zabezpečuje transfer nových poznatků pro odbornou i širokou veřejnost; vydává odborné periodikum The Science for Population Protection zařazené do mezinárodně uznávané databáze; organizuje mezinárodní odborné akce, instrukčně-metodická zaměstnání, konference a workshopy.

Ve specializované činnosti mimo jiné poskytuje expertizní a poradenskou činnost v rozsahu předmětu své činnosti; zabezpečuje připravenost a praktickou činnost akreditované stacionární chemické laboratoře HZS ČR, stacionární radiologické laboratoře a stacionární fyzikální laboratoře zjišťování vzniku příčin požárů; plní úkoly mobilních laboratoří (chemická, radiologická a biologická laboratoř); plní funkci experimentální laboratoře pro ověřování technických parametrů prvků varovacích a informačních systémů pro ochranu obyvatelstva, plní funkci Centrálního datového skladu HZS ČR v oblasti geografických dat, kdy verifikuje a distribuuje geodata pro složky IZS.

Oceněné výsledky práce znamenají především závazek pro další období při zvyšování úrovně a efektivnosti činnosti HZS ČR a dalších složek IZS, a s tím spojené zvýšení bezpečnosti státu a občanů při krizových situacích a mimořádných událostech.  


kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí

MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
e-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

Viz také: Národní cena kvality České republiky pro Institut ochrany obyvatelstva

Odkazy do noveho okna

cena-kvality-IOO-lazne-bohdanec

cena-kvality-IOO-lazne-bohdanec 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem