HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ocenění nejlepších sportovců Ministerstva vnitra za rok 2012

V úterý 30. října 2012 proběhlo v Praze slavnostní ocenění sportovců Ministerstva vnitra. Oceněni tak byli i nejlepší sportovci z řad Hasičského záchranného sboru. Jako nejlepší sportovec HZS ČR byl vyhodnocen nstržm. Ing. Jakub Pěkný z HZS Ústeckého kraje, který již od studentských let úspěšně reprezentuje sbor na soutěžích jak doma, tak v zahraničí. Jako nejlepší družstvo HZS ČR byla oceněna reprezentace HZS ČR v disciplínách TFA, a to především díky čtyřem zlatým medailím, které naši borci přivezli z Mistrovství Evropy, které se letos konalo v Německu.  

Ceny nejlepším sportovcům roku 2012 předali náměstek ministra vnitra Mgr. Jaroslava Hrušky a generální ředitel Hasičského záchranného sboru České republiky plk. Ing. Drahoslav Ryba.
 

A čím si titul zasloužilo družstvo reprezentace HZS ČR v disciplínách TFA?

Především obrovským úspěchem všech členů na letošním Mistrovství Evropy TFA. Zde byl hlavním favoritem Lukáš Novák, nejlepší sportovec roku 2011. Ten ale letos neměl cestu za svým pátým evropským titulem vůbec jednoduchou. Ve startovní listině figuroval totiž také vítěz Světových hasičských her v TFA z jihokorejského Deagu, Němec Joachym Posanc. Ještě po třetím úseku vedl Joachym Posanc před naším Lukášem Novákem o čtyři sekundy. Ale nejnáročnější úsek z celé soutěže, a sice výstup do 16. nadzemního podlaží Lukáš zvládl excelentně a nakonec německého soupeře celkově porazil o devět vteřin! Lukáš Novák si do své bohaté sbírky přidal již pátý titul evropské jedničky v kategorii mužů do třiceti let, a prvenství získal i v absolutním pořadí bez rozdílu věku.
 
Čeští hasiči potvrdili roli favoritů a v každé věkové kategorii vystoupili na stupně vítězů. Vedle Lukáše Nováka se prosadili také další čeští hasiči. Loňský titul obhájil v kategorii mužů ve věku 45 – 50 let Josef Vlk. V kategorii mužů 30 – 35 let získal zlato další český borec Pavel Kubín.
 
Český tým ve složení Lukáš Novák, Zdeněk Koutník, Tomáš Zobaník a Michal Přecechtěl (poslední dva jmenovaní z HZS Olomouckého kraje) zaslouženě zvítězil i ve štafetové soutěži týmů. Další české družstvo získalo mezi 21 družstvy krásné třetí místo.
 
V roce 2013 čeká reprezentaci HZS ČR v disciplínách TFA kromě českých soutěží také prověrka kvalit na Mistrovství Evropy v Německu a snad i na Světových hrách policie a hasičů, které se budou v příštím roce konat v Irsku. 
 

Složení družstva reprezentace HZS ČR - TFA

 
npor. Mgr. Vladimír Vysocký
HZS Olomouckého kraje
nstržm. Tomáš Zobaník
HZS Olomouckého kraje
nstržm. Michal Přecechtěl
HZS Olomouckého kraje
nstržm. Štěpán Karban
HZS Královéhradeckého kraje
nprap. Pavel Kubín
HZS Královéhradeckého kraje
nstržm. Ondřej Rosenkranz
HZS Královéhradeckého kraje
nstržm. Ing. Lukáš Novák
HZS Pardubického kraje
nstržm. Jiří Mikulecký
HZS Pardubického kraje
plk. Ing. Josef Nečas
HZS Jihomoravského kraje
pprap. Jan Semerádt
HZS Libereckého kraje
nprap. Ing. Zdeněk Koutník
HZS hl. m. Prahy
nstržm. Josef Vlk
HZS Zlínského kraje
převzato a upraveno z webu GŘ HZS ČR www.hzscr.cz
 
por.Bc.Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

vytisknout  e-mailem