HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

O víkendu hasiči likvidovali požár skládky i následky nehod

HZS Pardubického kraje, územní odbor Pardubice
Skládka v Dražkovicích hořela celý víkendSkládka v Dražkovicích hořela celý víkend
            K požáru skládky do Dražkovic vyjížděli v sobotu 20. září v 14.08 hodin profesionální hasiči z Pardubic a Chrudimi, dále dobrovolní hasiči ze Sezemic, Srchu a Chrudimi. Jednalo se o požár roští na betonové ploše. K nebi stoupal bílý dým. Hořel jen čistě přírodní materiál bez toxických zplodin.  Hasiči museli zřídit čerpací stanoviště k doplňování vody. K likvidaci požáru hasiči používali nejen vodu, ale také smáčedlo. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 17.03 hodin a zcela ho zlikvidovali v 22.34 hodin. Hasiči nalezli ještě jedno ohnisko v noci ze soboty na neděli, zhruba v 3 hodiny ráno. Ohnisko uhasili a místo požáru střežili až do nedělní 11 hodiny dopolední. Škoda není dosud přesně vyčíslena. Příčinou vzniku požáru bylo s největší pravděpodobností samovznícení.
 
 
HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy
Do Horní Sloupnice vyjížděly profesionální jednotky hasičů z Litomyšle a Ústí nad Orlicí v sobotu 20. září v 17.21 hodin. Došlo zde k nehodě motocyklu, který skončil v příkopu. Při kolizi se zranily dvě ženy. Při příjezdu hasičů již byly ženy v péči zdravotnické záchranné služby. Hasiči vyprostili motocykl z příkopu hned poté, co policisté vyšetřili příčiny dopravní nehody. Po odstranění všech následků nehody se hasiči vrátili zpět na stanici.
 
 
 
HZS Pardubického kraje, územní odbor Pardubice
Motorkář po nehodě dojel až k domu, kde zkolaboval. Přiletět musel vrtulníkMotorkář po nehodě dojel až k domu, kde zkolaboval. Přilétl i vrtulník
V neděli 21. září v 16.29 mířila hasičská jednotka z Holic do Dolní Rovně, kde došlo k nehodě motocyklu. Hasiči ale nejeli přímo k nehodě, ale k rodinnému domu, kam motorkář po nehodě dojel. Dle prvotních informací motocyklista havaroval, poté usedl zpět na motocykl a dojel až domů, kde ale na chodbě zkolaboval. Hasiči na místě asistovali zdravotnické záchranné službě při stabilizaci a fixaci zraněného. Na místě přistál i vrtulník Letecké záchranné služby, nakonec ale odletěl prázdný. Zraněný motorkář byl ve vakuových nosítkách dopraven do sanitního vozu a převezen do nemocnice. Hasiči po pozdějším vytěžení informací na místě nehody provedli průzkum, zda nedošlo k úniku provozních kapalin a místo nehody předali policistům.
 
 
 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem