HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

S Valaškou podle pravidel

(24.02.2020) Profesionální hasiči ze stanice Valašské Meziříčí se v půlce měsíce února zúčastnili projektu s názvem „S Valaškou podle pravidel“, která se již tradičně koná v zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí. Soutěž pořádá společnost Valašská rally s.r.o. Určená je pro žáky druhých, čtvrtých, šestých a osmých ročníků základních škol a je zaměřena na bezpečnost silničního provozu. 

Akce „S Valaškou podle pravidel“ je rozdělená do dvou částí. V první části žáci zapojených škol plní úkoly ve svých třídách formou vědomostních testů, které jsou zaměřené hlavně na silniční dopravu. Testy se píšou za přítomnosti zástupců pořadatele soutěže. Dětí mají na vypsání testů omezený časový limit.  

Druhá část se koná v prostorách zámku Žerotínů. Na úvod se dětem pustí krátké tematické filmy k dané problematice a následně se děti zapojí do diskuze ne téma bezpečnost silničního provozu. Na kladené otázky odpovídají zástupci Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje, Policie ČR, zdravotníků a BESIPu. Celou dvoudenní akci moderoval známy herec a závodník David Suchařípa.

V neposlední řadě nechyběly ani ukázky hasičské techniky a věcných prostředků, které hasiči používají ke své práci u dopravních nehod při ochraně života a zdraví. Děti hasiče zahrnuli spoustou dotazů. Také si mohly na nádvoří zámku prohlédnout cisternovou automobilovou stříkačku a její vybavení.

Autor: nprap. Ing. Anna Hubová, Oddělení ochrany obyvatel a krizového řízení, ÚO Vsetín

Fotky: Michal Václav

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem