Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Novým hasičským generálem byl jmenován Vladimír Vlček

28. 10. 2017 (Nicole Zaoralová) - Prezident republiky Miloš Zeman jmenoval v sobotu 28. října 2017 u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu do generálské hodnosti plk. Ing. Vladimíra Vlčka, Ph.D. 

vlcek.jpgPlukovník Vlček patří mezi zkušené krajské ředitele Hasičského záchranného sboru ČR s dostatkem teoretických znalostí i potřebných praktických zkušeností získaných výkonem funkcí na okresní, krajské i celostátní úrovni. Při své práci využívá technický způsob myšlení, který doplňuje velmi dobrými organizačními a řídícími schopnostmi. V rámci sboru požívá přirozené autority a je považován za předního odborníka v oblasti požární ochrany a integrovaného záchranného systému.

Plk. Vlček má za sebou i celou řadu zahraničních zkušeností. Působil jako velitel vyhodnocovacího a koordinačního týmu Monitorovacího a informačního střediska Evropské unie po ničivém zemětřesení a tsunami v Japonsku a Jordánsku. K dalším zahraničním misím patřila Namibie a Tádžikistán.

Plk. Ing. Vladimír Vlček, Ph.D. absolvoval inženýrské i doktorandské studium na Vysoké škole báňské – Technické univerzitě v Ostravě. U Hasičského záchranného sboru ČR působí již 34 let. V letech 1993 až 1995 zastával dokonce nejvyšší funkci - byl vrchním požárním radou Ministerstva vnitra. Patnáct let působil jako náměstek krajského ředitele pro integrovaný záchranný systém a operační řízení.  Roku 2016 se stal ředitelem Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje.

Fotografie zdroj: HZS ČR, ČAHD

Kontakt:
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí

MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

ViewImage.jpgViewImage.jpg

Odkazy do noveho okna

MedNeuwirth2

MedNeuwirth2 

Detailní náhled

ViewImage

ViewImage 

Detailní náhled

ViewImageRM5HPO7S

ViewImageRM5HPO7S 

Detailní náhled

ViewImageUTL1MJ8E

ViewImageUTL1MJ8E 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem