HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nový pořad TV Morava "V ohrožení bezpečně"

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje spolu s Olomouckým krajem a ostatními složkami integrovaného záchranného systému (Policií ČR a ZZS Olomouckého kraje) zahájili spolupráci s Televizí Morava, se kterou natáčí čtyřiadvacetidílný televizní pořad s názvem V ohrožení bezpečně. 

První dva díly pořadu už byly odvysílány. První díl zahájil hejtman Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil, který představil celý integrovaný záchranný systém, vysvětlil, co bude smyslem nového pořadu V ohrožení bezpečně a veřejnosti podal základní informace o činnosti Bezpečnostní rady Olomouckého kraje.

Druhý díl, který měl premiéru v úterý 14. června 2016, byl zaměřen na Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje. Krajský ředitel HZS Olomouckého kraje plk. Ing. Karel Kolářík představil ve stručnosti hasičský záchranný sbor, jeho hlavní činnosti a zaměření, zmínil také některé specializované skupiny, které u hasičů v Olomouckém kraji máme, vyzdvihl spolupráci s Olomouckým krajem, obcemi s rozšířenou působností a s dobrovolnými hasiči. Do pořadu se toho však ještě spoustu nevešlo, a proto pokud Vás zajímá podrobnější souhrn informací o HZS Olomouckého kraje, najdete ho přílohou této zprávy.

Ostatní díly pořadu V ohrožení bezpečně představí další dvě základní složky integrovaného záchranného systému, a to Policii ČR a Zdravotnickou záchrannou službu, a poté budou následovat už konkrétní tematické pořady, např. jak správně volat na tísňovou linku, jak poskytnout první pomoc, jak použít hasicí přístroj, proč si domů pořídit hlásič požáru, co dělat v případě povodní, požárů apod. Máte se určitě na co těšit. Premiéra vysílání vždy sudé úterý v bloku od 18 hodin na TV Morava.

Autor:

por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039 (linka tiskový mluvčí)
tel: 950 770 207
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

vytisknout  e-mailem