HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nový čtyřnohý parťák našeho psovoda

Dobrý den, jmenuji se Brit Hubertus Bohemia. Jsem takové bláznivé štěně, ale zkusím se stát záchranářem jako je můj velký parťák a jakým byl i můj předchůdce. Budu se na vás všechny těšit! Takové by mohlo být představení nového záchranářského psa, který je přesně dnes, v pondělí 26. července 2021, čtvrtým dnem ve službě u hasičů Pardubického kraje.

David Hynek, který je profesionálním hasičem sloužícím na stanici v Ústí nad Orlicí HZS Pardubického kraje a zároveň psovodem, má již v pořadí třetího pejska. Ten první se jmenoval Max. „Byl to můj první pes, a v mém srdci prvním zůstane. Děkuji ti za vše, co jsi pro mě, ale i pro jiné udělal,“ říká smutně David Hynek, který se s Maxem naposledy rozloučil 23. června letošního roku, kdy pes zemřel. Max byl s psovodem 13let.

Dnes už má David psa Darrena a určitě si vzpomínáte na jeho poslední velký zásah v libanonském Bejrútu, kde 4. srpna 2020 došlo k obrovskému výbuchu.  Pes Darren zde byl nasazen spolu s dalšími psy několik dní.

„Brit Hubertus nahradil toho nejlepšího psa, který tu byl, ale snad se mu brzy vyrovná. Je to velký bojovník a bude se učit od parťáka Darrena,“ dodává už s úsměvem David Hynek.

Tak mladému a divokému štěněti držte pěstičky, aby mu výcvik opravdu šel a brzy jste mohli nadějného záchranářského psa vidět na nějaké ukázce pro děti. Třeba na srpnovém pardubickém Sportovním parku, který se koná od 7. do 15. srpna 2021. Ve středu je totiž plánována ukázka výcviku záchranářských pejsků s Davidem Hynkem. A možná právě tady bude mít Brit Hubertus Bohemia svou premiéru. A to se určitě máte už teď na co těšit.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

nový pejsek Britt (1)

nový pejsek Britt (1) 

Detailní náhled

nový pejsek Britt  a Darren (2)

nový pejsek Britt a Darren (2) 

Detailní náhled

Brit ve službách HZS Pardubického kraje (3)

Brit ve službách HZS Pardubického kraje ... 

Detailní náhled

První pes Davida Hynka - Max

První pes Davida Hynka - Max 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem