HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční požár zasáhl celý byt

(24.06.2021) Nájemník skončil s vážným zraněním v nemocnici. 

Těžký zásah mají za sebou profesionální a dobrovolní hasiči, kteří byli vysláni ve středu 23. června krátce po deváté hodině večerní do ulice Větrná v Uherském Brodě k požáru bytu v sedmipatrovém bytovém domě.

Na místě se sjeli profesionální hasiči ze stanice Uherský Brod a Zlín společně s dobrovolnými jednotkami z Nivnice, Těšova, Uherského Brodu a Vlčnova. Následně hasiči průzkumem zjistili, že k požáru došlo v bytě ve čtvrtém podlaží a podle oznámení se uvnitř má nacházet imobilní starší muž. Hasiči proto násilně otevřeli vstupní dveře a k rychlému uhašení požáru použili hydrant z chodby, ze kterého natáhli hadici do hořícího bytu. Z něj následně vynesli ven popáleného a kouřem nadýchaného muže na vozíku, kterého předali do péče posádce zdravotnické záchranné služby.

Před desátou hodinou večerní velitel zásahu vyhlásil lokalizaci požáru. Zásah tím ale zdaleka nekončil. Bylo nutné evakuovat všechny obyvatele domu. Celkem 104 lidi a jednoho psa vyvedli hasiči ven před dům do bezpečí. I tak další dva lidé skončili v péči záchranářů, neboť se nadýchali kouře. Po uhašení požáru, který se naštěstí dál nerozšířil, odvětrávali hasiči přetlakovou ventilací a otevřenými okny nejen zasažený bytu, ale i společné prostory domu.

Před domem došlo k potyčce mezi dvěma jeho obyvateli. Jeden z mužů narazil do skleněné výplně vstupních dveří, přičemž se zranil a bylo nutné na místo zavolat další sanitní vůz. Taktéž došlo ke zranění při samotné evakuaci obyvatel, kdy si jedna žena zranila kotník a potřebovala lékařské ošetření.

V každém patře hasiči postupně překontrolovali byty. Následně se obyvatelé mohli vrátit zpět domů. Dva nájemníci se však do svého bytu vrátit nemohli a museli využít náhradního ubytování.

V noci se na požářiště dostavil vyšetřovatel hasičů, který provedl prvotní ohledání poškozeného bytu. Vyšetřování příčiny vzniku požáru bude probíhat i během dnešního dne společně s Policií ČR. Vzniklá škoda je předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

1.JPGPožár bytu v Uherském Brodě

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem