HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční požár rodinného domu způsobil škodu za tři miliony korun

Tři jednotky hasičů zasahovaly v noci ze soboty na neděli 17. srpna 2014 u požáru rodinného domu v části Plhov v Samšině na Jičínsku.  

Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena patnáct minut po půlnoci. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jičína, dobrovolní hasiči ze Sobotky a Markvartic.
Požár zasáhl třígenerační rodinný dům, který byl zčásti roubený. V době vypuknutí požáru uvnitř spalo celkem šest lidí, včetně tří dětí. Plameny a kouř zpozoroval syn majitelů domu, který okamžitě vzbudil ostatní členy domácnosti a všichni se dostali bezpečně a nezraněni ven. Kdyby syn tak rychle nezareagoval a neupozornil na nebezpečí i ostatní členy rodiny následky požáru by byly tragické. Během pár minut byla totiž celá roubená část obydlí v plamenech, včetně zaparkovaného osobního vozidla Škoda Felícia Pickup. Při požáru uhynul pes. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 00:50 hodin. Následně museli rozebrat zničenou střešní konstrukci domu a dohasit jednotlivá ohniska. Požár zlikvidovali v neděli ve čtyři hodiny ráno. Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada na elektroinstalaci mrazicího boxu. Na místo byli přivoláni pracovníci Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč, kteří odebrali vzorky k expertize. Požár zničil kromě střechy a osobního vozidla také nábytek a vybavení domu jako např. lovecké trofeje majitele. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na tři miliony korun, uchráněné hodnoty činí jeden milion korun.
 
Foto: stanice Jičín
Odkazy do noveho okna

14-08-17 Samšina - Plhov (1)

14-08-17 Samšina - Plhov (1) 

Detailní náhled

14-08-17 Samšina - Plhov (2)

14-08-17 Samšina - Plhov (2) 

Detailní náhled

14-08-17 Samšina - Plhov (3)

14-08-17 Samšina - Plhov (3) 

Detailní náhled

14-08-17 Samšina - Plhov (4)

14-08-17 Samšina - Plhov (4) 

Detailní náhled

14-08-17 Samšina - Plhov

14-08-17 Samšina - Plhov 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem