HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční požár motorestu u brněnské dálnice

V úterý 8. června dvacet minut před půlnocí byl na Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje oznámen požár motorestu poblíž kilometru 29,5 brněnské dálnice D1 na Benešovsku. 

Volající uvedl, že ze střechy motorestu vychází kouř a uvnitř je slyšet houkající alarm. K výjezdu byla povolána profesionální jednotka z Benešova spolu s dobrovolnými jednotkami obcí Čerčany a Vranov. Z benešovské stanice vyjela technika se všemi sloužícími příslušníky, proto velitel požádal o zálohování stanice dobrovolnou jednotkou Bystřice na vlastní zbrojnici.

Hasiči museli do objektu vstoupit násilně, protože na místě už nebyl nikdo ze zaměstnanců. Průzkumem v dýchací technice zjistili, že celý vnitřní prostor je silně zakouřen. Pomocí termokamery započalo vyhledávání ohniska požáru, které bylo nakonec nalezeno u výdeje jídel z kuchyně. Jednotky musely celou budovu odvětrat za pomoci přetlakové ventilace. Termokamera následně posloužila k vyhledávání dalších skrytých ohnisek, která hasiči dohašovali.

V půl druhé bylo možné nahlásit lokalizaci, protože se požár nikde dále nešířil. Místní dobrovolné jednotce Vranov byla nařízena dohlídka nad požářištěm do středního rána, kdy došlo ke kontrole celého objektu a k následnému předání zástupci majitele.

Škoda byla předběžně vyčíslena na tři miliony korun. Příčinou vzniku požáru se zabývá hasičský vyšetřovatel spolu s kolegy z Technického ústavu požární ochrany Praha.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - násilný vstup do objektu motorestu

001 - násilný vstup do objektu motorestu 

Detailní náhled

002 - budova byla uvnitř silně zakouřena

002 - budova byla uvnitř silně zakouřena 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem