HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční požár dvou domů

Informaci o požáru domu v Železném Brodě přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje ve čtvrtek 25. srpna ve 23:28 hodin. Na místo zásahu postupně dojely jednotky z druhého stupně požárního poplachu. 

Při příjezdu první jednotky byla požárem zasažena celá stavba a částečně střešní konstrukce sousedního domu. Hasiči pro zajištění dostatečného množství hasební vody zřídili dvě čerpací stanoviště (Železný Brod a Koberovy), dále natáhli více jak tři stovky metrů dopravního vedení se značným převýšením z důvodu nevhodného terénu pro příjezd a ustavení těžké techniky. Na hašení a ochranu blízkého domu byly nasazeny čtyři vodní proudy. Po lokalizaci požáru hasiči vyhledávali pomocí termokamery skrytá ohniska ve střešní konstrukci uchráněné stavby. Rozebírání konstrukcí a dohašovací práce pokračovaly až do ranních hodin.  Při zásahu hasiči z místa požáru evakuovali dvě 10 kg Propan butanové tlakové lahve. V souvislosti s událostí nedošlo k žádnému zranění osob. Předběžnou výši škody stanovil vyšetřovatel požárů na 2,5 mil. Kč a uchráněné hodnoty 2 mil. Kč. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Na místě zasahovaly jednotky stanic HZS Semily a Jablonec nad Nisou a jednotky SDH obcí Železný Brod, Líšný, Železný Brod - Těpeře, Koberovy, Malá Skála, Železný Brod - Bzí, Pěnčín - Huť, Držkov.

Autor: nprap. Bc. Jakub Sucharda, zastupující tiskový mluvčí

Foto: HZS LK

Požár domů Železný Brod  25. 8. 2022Požár domů Železný Brod 25. 8. 2022Požár domů Železný Brod  25. 8. 2022Požár domů Železný Brod 25. 8. 2022Požár domů Železný Brod  25. 8. 2022Požár domů Železný Brod 25. 8. 2022

vytisknout  e-mailem