HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční bouřka na Vysočině

Vysočinu v noci z úterý na středu opět zasáhly bouřky doprovázené silným větrem. Hasiči v noci a nad ránem zasahovali na 15 místech v celém kraji. Nejvíce práce měli na Pelhřimovsku, kde byl zásah nutný u deseti událostí. 

 
 
l 005.jpg
 
Nejčastěji hasiči odstraňovali stromy, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu. Zasahovat hasiči museli například u Černovic, Zajíčkova, Samšína nebo Vokova.
 
V průběhu noci likvidovaly jednotky požární ochrany také dva požáry. Po půl druhé v noci vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Pelhřimov společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Rynárce a Horní Cerekve k ohlášenému požáru střechy novostavby v Rynárci. Zhruba po hodině intenzivního hašení se jednotkám podařilo požár lokalizovat. Hasiči dále rozebrali požárem zasažené konstrukce objektu a dohasili jednotlivá ohniska hoření. Majiteli vznikla požárem škoda v předběžné výši 1 milion korun. Proč začalo hořet nyní zjišťují naši vyšetřovatelé. Mezi prověřované varianty patří také úder blesku.
 
V Polné na Jihlavsku před čtvrtou hodinou ráno spadly dráty elektrického vedení a zapálily trávu na ulici Nerudova. U požáru, který se obešel bez zranění a beze škody, zasahovali polenští profesionální a dobrovolní hasiči.
 
Foto: JSDH Horní Cerekev
 
 l 004.jpg
 

l 002.jpg

l 001.jpg

vytisknout  e-mailem