HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční bouřka a vítr.

V noci na 8.7. od 23:00 do 7:56 bylo na Krajské operační středisko HZS Ústeckého kraje nahlášeno 92 událostí způsobených silným větrem a bouřkou. 

Pád stromu na stan v kempu Píšťany (2).JPGPád stromu na stan v kempu Píšťany (2).JPG
8. července
Vítr, bouřka.
V drtivé většině šlo o spadlé stromy a větve na komunikace. Ve 2:46 evakuovala jednotka litoměřických hasičů 17 dětí a 8 dospělých z ostrova Deli na Žernoseckém jezeře v Píšťanech, kde spadl strom na stan. Starosta zajistil náhradní ubytování. Další strom spadl na stan v blízkém kempu viz foto. Nikdo nebyl zraněn.
Nejvíce událostí bylo oznámeno v okresu Teplice 35 - většinou popadané větve stromy na komunikace. V 23:29 v Máchově ulici v Oseku vítr strhl část šindelové střechy. 23:59 v Zahrádkách spadl strom na dráty vysokého napětí.
V okresu Litoměřice bylo nahlášeno 16 událostí - stromy a větve na komunikace. Na václavském náměstí v Litoměřicích se utrhly plechy ze střechy cukrárny.
V okresu Děčín bylo nahlášeno 12 událostí - většinou stromy a větve popadané na komunikace. V ulici 5. května ve Varnsdorfu ulétl ze zahrady lehký přístřešek a skončil na ulici.
V okresu Chomutov bylo na hlášeno 9 událostí - stromy a větve překážely provozu na komunikacích. V Málkově spadlo zábradlí na železniční trať a způsobilo zkrat troleje.
V okresu Most bylo oznámeno 9 událostí - stromy a větve na komunikacích. V 0:05 Lomu - Loučné spadl strom na střechu domu.
V okresu Ústí nad Labem bylo nahlášeno 8 událostí - stromy a větvě bránící provozu na komunikacích.
V okresu Louny bylo nahlášeno 7 událostí - stromy a větve na komunikacích. V Postoloprtech - Rvenicích se opřel strom o dům.

Jednotky v kraji vyjely rovněž ke čtyřem nahlášeným požárům. V Roudnici nad Labem byl hlášen strom zasažený bleskem, hořela tráva. V dalších 3 případech šlo o jiskření elektrického vedení a transformátorů.

FOTO: Pavel Pech HZS ÚK
 

Odkazy do noveho okna

Pád stromu na stan v kempu Píšťany (1)

Pád stromu na stan v kempu Píšťany (1) 

Detailní náhled

Pád stromu na stan v kempu Píšťany (2)

Pád stromu na stan v kempu Píšťany (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem