HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Neuhašená ohniska po pálení rozfoukával vítr

(06.03.2019) Tři jednotky hasičů likvidovaly dnes od půl páté odpoledne ohniska, která zůstala nedostatečně uhašená po pálení. 

Ke Svatému Hostýnu ve Chvalčově na Kroměřížsku vyjeli profesionální hasiči ze stanice Bystřice pod Hostýnem a dvě jednotky dobrovolných hasičů z Bystřice pod Hostýnem a Chvalčova. 

Po příjezdu provedli hasiči průzkum místa, při kterém zjistili, že se jedná o oblast s hlášeným pálením. Na místě se však nikdo nenacházel.  Hasiči postupně našli celkem třináct ohnisek, která rozfoukával vítr a hrozilo rozšíření požáru do okolí. Hasiči k uhašení požáru nasadili celkem sedm proudů vody a postupně všechna ohniska uhasili. V pět hodin velitel zásahu ohlásil lokalizaci požáru. Postupně hasiči ohniska dále prolévali vodou až do úplného uhašení.

Při zásahu také hasiči narazili na špatně pokácený strom, který díky silnému větru hrozil pádem na cestu. Proto jej pokáceli.

Na místo se dostavil muž, který zde pálení prováděl. Tomu hasiči předali místo požářiště a vrátili se zpět na své stanice.

Šetření událost si převzal vyšetřovatel hasičů, který bude prošetřovat toto nedbalostní jednání.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem