HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Němečtí kolegové navštívili jihočeské hasiče

Na pátek 13. května byla naplánována návštěva vedení hasičů okresu Freyung-Grafenau u HZS Jihočeského kraje. Návštěvu zorganizoval ředitel územního odboru Prachatice plk. Ing. Milan Raba.  

Němečtí a čeští hasiči se poprvé potkali na cvičení Šumava 2014, kam byli hasiči z Freyungu pozváni jako pozorovatelé. Na cvičení byla poprvé navázána spolupráce, která pokračuje dodnes. V loňském dubnu navštívili hasiči z Prachatic Freyung a nově vybudované sídlo operačního střediska v Pasově. Dnes přijeli němečtí kolegové do Jižních Čech.
První zastávka skupiny 13 hasičů byla v Prachaticích, kde byla připravena prohlídka stanice. Následoval přesun na krajské ředitelství HZS Jihočeského kraje v Českých Budějovicích. Zde němečtí hasiči nejprve navštívili Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje a poté bylo vedení hasičů přijato krajským ředitelem HZS Jihočeského kraje plk. Ing. Lubomírem Burešem. Hlavním tématem rozhovorů byla přeshraniční spolupráce, postup při vyžádání jednotek při výpomoci u mimořádných událostí a především mezinárodní cvičení plánované na rok 2017. Návštěvu v Českých Budějovicích kolegové z Německa ukončili prohlídkou českobudějovické stanice a výjezdové techniky.  

Ředitel HZS Jihočeského kraje plk. Ing. Lubomír Bureš k návštěvě německých kolegů řekl: "Jsem rád, že se naše spolupráce rozvíjí. Je dobře, že se potkáváme na stanicích a operačních střediscích. Hlavní ale pro naši spolupráci budou cvičení, kde se doopravdy ukáže, že umíme spolu pracovat a hasit."

 

 

Odkazy do noveho okna

5 Návštěva německých kolegů, České Budějovice - 13. 5. 2016 (2)

5 Návštěva německých kolegů, České Buděj... 

Detailní náhled

4 Návštěva německých kolegů, České Budějovice - 13. 5. 2016 (1)

4 Návštěva německých kolegů, České Buděj... 

Detailní náhled

3 Návštěva německých kolegů, České Budějovice - 13. 5. 2016 (5)

3 Návštěva německých kolegů, České Buděj... 

Detailní náhled

2 Návštěva německých kolegů, České Budějovice - 13. 5. 2016 (4)

2 Návštěva německých kolegů, České Buděj... 

Detailní náhled

1 Návštěva německých kolegů, České Budějovice - 13. 5. 2016 (3)

1 Návštěva německých kolegů, České Buděj... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem