HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nejvyšší ocenění HZS ČR v Praze převzali i profesionální hasiči z Libereckého kraje

V Národním muzeu v Praze se v pondělí 28. listopadu 2022 uskutečnil slavnostní akt předání medailí Hasičského záchranného sboru České republiky. Generální ředitel HZS ČR genpor. Vladimír Vlček udělil celkem dvaaosmdesát ocenění, z toho sedm putuje do Libereckého kraje. 

Společná fotografie. Slavnostní ceremoniál se uskutečnil v Národním muzeu v PrazeSpolečná fotografie. Slavnostní ceremoniál se uskutečnil v Národním muzeu v Praze

Tento ceremoniál patří u HZS ČR k těm nejvýznamnějším událostem roku. Za věrnou službu a příkladné plnění služebních povinností byli mj. ocenění dva příslušníci Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje (dále jen „HZS LK“). Nprap. Petr Kynych, který se stal profesionálním hasičem v únoru roku 1991 a po celou dobu působí na stanici v Jilemnici. Medaili Za věrnost I. stupně převzal rovněž nstržm. Pavel Svárovský, který vykonává službu u sboru už přes třicet let – od března 1992 a vykonává funkci hasiče – strojníka na jablonecké stanici.

Za přítomnosti ministra vnitra Víta Rakušana a z rukou generálního ředitele HZS ČR genpor. Vladimíra Vlčka byli oceněni také:

Ing. Miloslava Volfová – medaile Za zásluhy o bezpečnost
Vedoucí oddělení krizového řízení Krajského úřadu Libereckého kraje významně a úzce spolupracuje s HZS LK v otázkách krizového řízení, z posledního období lze zmínit spolupráci a kooperace činností zejména v náročných měsících pandemie onemocnění COVID-19 v letech 2020 a 2021.

Mgr. Pavlína Kroupová – Čestná medaile
Čestná medaile byla Mgr. Pavlíně Kroupové, vedoucí oddělení přestupků a voleb, zástupkyni vedoucího správního odboru na Krajském úřadě Libereckého kraje byla udělena především za mimořádný přínos při spolupráci s HZS LK v oblasti přestupkového a správního řízení a také za vzdělávání příslušníků HZS LK na úseku prevence.

Plk. Ing. Ondřej Musil – Čestná medaile
Ředitel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje převzal ocenění za příkladnou a trvalou spolupráci při řešení mimořádných událostí na území Libereckého kraje.

Na návrh HZS LK byla Libereckému kraji udělena plaketa GŘ, a to za vzájemnou významnou a dlouhodobou spolupráci a rovněž za finanční podporu profesionálních hasičů Libereckého kraje.

Nejvýznamnější ocenění – medaili Za statečnost – dnes v Národním muzeu v Praze převzalo pět oceněných – mezi nimi i Jan Svoboda z Liberce, který v červnu letošního roku v Jablonci nad Nisou svou pohotovou reakcí a odvážným činem zachránil lidský život. V nočních hodinách bez váhání skočil z hráze jablonecké přehrady do vody, aby zachránil topící se dívku. Bezpečně ji zachytil a držel ji nad hladinou, dokud nedorazily na místo události záchranné složky IZS.

Autor: por. Mgr. Jaroslava Benešová
Foto: GŘ HZS ČR

 ministr vnitra Vít Rakušan a GŘ HZS ČR genpor. Vladimír Vlček ministr vnitra Vít Rakušan a GŘ HZS ČR genpor. Vladimír Vlček

Medaile HZS ČRMedaile HZS ČR

vytisknout  e-mailem