HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nejtvrdší TFA na světě Iron Fireman 2012 proběhne již tuto sobotu v Praze

Již po desáté vás zveme na nejnáročnější mezinárodní hasičskou soutěž na světě IRON FIREMAN. Dějištěm atraktivního hasičského klání, jež se koná v sobotu 1. září 2012 od 9:00 hodin, bude budova CITY Empiria a nákupní centrum Arkády Pankrác. 

IronFiremanIronFireman
Podobně jako v uplynulých letech se i tentokrát soutěže zúčastní řada profesionálních i dobrovolných hasičů z celé České republiky, ale i Polska, Slovenska nebo Maďarska.
 
Soutěžící se u nákupního centra utkají nejprve v silových disciplínách, jako je přesun nákladní pneumatiky, přenos 80 kg figuríny nebo přeskok přes 2 m bariéry a následně pokračují vytrvalostním výstupem do 26. patra budovy CITY Empiria. To vše v plné zbroji, jako k reálnému zásahu u požáru. Výstup po schodech je navíc ztížen aktivním použitím dýchacího přístroje.
 
Součástí akce bude i zajímavý doprovodný program. Diváci budou mít příležitost sami si vyzkoušet některé z disciplín, budou si moci prohlédnout speciální letištní hasičský automobil z Ruzyně nebo policejní či sanitní vozidlo. Pražští hasiči předvedou ukázku ve vyproštění z havarovaného automobilu. Mladí hasiči provedou několik zásahů přímo před nákupním centrem.
 
Děti od 6 do 15 let si tak mohou vyzkoušet na vlastní kůži jaké to je být profesionálním hasičem. Na každého čekají dárky.
 
Soutěž IRON FIREMAN® již podesáté organizuje internetový server POŽÁRY.cz, CITY Empiria a nákupní centrum Arkády Pankrác. Je věnována památce hasičů, kteří zahynuli při výkonu své služby.
 
Jakub Kozák
hasičský server POŽÁRY.CZ
 
 

Plzeňský kraj reprezentují

 

START

Martin Kopecký HZS Klatovy 10:00
Šimon Vaic JSDH Železná Ruda 11:15
Luděk Calta HZS Plzeň-Střed 11:30
Roman Vetrák HZS Plzeň-Košutka 13:00
Daniel Chaluš JSDH Strážov 14:00
Jaroslav Klička JSDH Koloveč 16:30
 
 
IronFireman_plakat.jpg

 

vytisknout  e-mailem