HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nejtvrdší hasič přežije. O titul se bude bojovat v Olomouci před RCO

Po dvouleté pauze se před budovu Regionálního centra Olomouc vrací soutěž TFA Olomouc 2022. Uskuteční se ve čtvrtek 19. května od 9 hodin a 45 minut v přednádražním prostoru. Soutěžit zde budou jak profesionální, tak i dobrovolní hasiči z celé České republiky. 

tfa_olomouc_final.png

Propozice a pravidla soutěže najdete v dokumentech, které jsou ke stažení níže. Přihlásit se můžete pouze přes online formulář, který najdete zde: https://tfa.hzscr.cz/olomouc22/prihlaska.php

Využít můžete rovněž QRkód uvedený na plakátě k akci.

Trať je postavena paralelně pro současný postup dvou soutěžících. Skládá se ze čtyř úseků, kdy musejí hasiči splnit tyto úkoly:

1. úsek - Běh s požárními hadicemi

Po startu soutěžící běží k připravené požární stříkačce, na ni napojí dvě hadicová vedení, která následně uchopí za proudnice a rozvine je. Spoje se mu nesmí rozpojit. Pak smotá dvě hadice, které odnese do boxu. Žádná část hadice nesmí z boxu vyčnívat.

2. úsek - Hammer box, tunel, figurína a bariéra

Soutěžící doběhne k hammer boxu a palicí provede 80 úderů, tunelem pronese 20kg závaží tam a zpět, transportuje 80kg figurínu a na závěr překoná bariéru.

3. úsek - Výstup na lešení

Čtyři nastavovací žebříky soutěžící opře o lešení, na které následně vystoupá a nahoře vytáhne 20kg závaží. Cestou do cíle ještě napojí proudnici na monitor.

4. úsek - Běh do 18. patra

Poslední disciplínou tohoto fyzicky velmi náročného závodu je výstup do 18. patra výškové budovy Regionálního centra Olomouc.

Po sečtení všech časů proběhne vyhodnocení soutěže v několika kategoriích a předání cen vítězům.

TFA Olomouc 2022 je zařazená do českého poháru TFA pořádaného MV-GŘ HZS ČR. Soutěž organizuje Sportovní klub při HZS Olomouckého kraje, partnery jsou Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, Olomoucký kraj a Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska – Okresní sdružení hasičů Olomouc. Mediálním partnerem je webový portál Požáry.cz.

por. Mgr. Lucie Balážová
tisková mluvčí 
HZS Olomouckého kraje
T: 777 420 107
T: 950 770 039
M: lucie.balazova@hzsol.cz
M: mluvci@hzsol.cz
Odkazy do noveho okna

tfa_olomouc_final

tfa_olomouc_final 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem