HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nejsilnější hasiči předvedou ve Sportovním parku dsiciplíny nejtěžší hasičské soutěže

Dnes soutěžte s námi. 

Nejsilnější hasiči se účastní nejtěžších hasičských soutěží. Chcete vidět nejsilnější hasiče? Chcete si vyzkoušet nejnáročnější disciplíny tvrdých závodů? Přijďte do Sportovního parku Na Špici v Pardubicích.

TFA – to je zkratka z anglického Toughest Fierefighter Alive – nejtvrdší hasič přežívá. Počátky této soutěže sahají do roku 1990, kdy jedna firma uvedla na trh nový typ dýchacího přístroje s přetlakovou automatikou a pár nadšenců ve spojení s hasiči, tušíme, že to bylo v Kalifornii, se rozhodlo demonstrovat zvýšené nároky, kladené na nový typ dýchacího přístroje, přímo v praxi. Původně mělo jít o simulaci běžné hasičské činnosti s odborným monitorováním zúčastněných. Ovšem znáte hasiče? Ti samozřejmě vzápětí z obyčejného testu udělali soutěž: a tak závodník v kompletním převlečníku, dýchacím aparátem a těžkých botách tahal hadice, běhal po schodech, mlátil kladivem a tahal figurínu do úplného vyčerpání za asistence nevěřícího obecenstva, které nechápalo, jak se může člověk dobrovolně zničit. Soutěž si záhy získala takovou popularitu, že v mnohých státech USA začala fungovat národní kola, až nakonec se celá „šlamastyka“ přenesla i za oceán do Austrálie i Evropy.

Dnes všechny disciplíny na sebe plynule navazují a provádí se většinou v jednom čase.

Přijďte si vyzkoušet, zda máte sílu jako hasiči. Pro děti je připravena dětská verze této soutěže. Okusit disciplíny můžete nejen v 11 a 17 hodin na hlavní stage, anebo po celých devět dní na našem stanovišti.

A soutěžíme i dnes. Otázka zní: náročné disciplíny v TFA mohou hasiči běhat ve sportovním oděvu nebo musí mít hasičský oblek na sobě? Na otázku nám přijďte odpovědět dnes a my nejrychlejších deset dětí odměníme pěknou drobnou cenou.

Těšíme se na vás ve Sportovním Parku Na Špici.

por. Bc. Vendula Horáková tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Marek Víšek

Marek Víšek 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem