HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nejlepší volejbal se hraje v Praze - AKTUALIZOVÁNO

Ve dnech 12. a 13. listopadu se ve Sportovním centru Nymburk uskutečnil Přebor HZS ČR ve volejbale, jehož pořadatelem byl Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje ve spolupráci se svým sportovním klubem a MV-generálním ředitelstvím HZS ČR. Titul „Přeborník HZS ČR 2018“ získal tým hasičů z hlavního města. 

Na slavnostním zahájení všechny účastníky turnaje pozdravil za vedení HZS Středočeského kraje plk. Ing. Petr Chalupník spolu s ředitelem územního odboru Nymburk plk. Ing. Luďkem Turkem, přivítat hasiče přišla také ředitelka sportcentra Ing. Monika Bezděková.

Změřit síly pod vysokou sítí přijelo do věhlasného sportovního areálu na břehu Labe dvanáct krajských týmů a také výběr generálního ředitelství. Na úvod turnaje byla družstva rozdělena do čtyř skupin s tím, že nejlepší čtyři celky z loňského ročníku byly nasazeny a další týmy k nim byly přiřazeny losem. Ve skupinách se hrálo systémem každý s každým na dvě vítězné sady, za stavu 1:1 rozhodovala o vítězi zkrácená hra. Družstva na prvních dvou místech postoupila do finálové vyřazovací části, zbývající se utkala o 9. až 13. místo opět ve skupině každý s každým.

Základní skupiny:







Vzhledem k tomu, že k dispozici byla čtyři hřiště, odehrály se v pondělí nejen zápasy ve skupinách, ale i několik utkání z nadstavbové části. Na mnoha týmech bylo vidět, že se postupem času stále více sehrávají, turnaj tak zápas od zápasu získával na kvalitě. A nezklamali ani favorité, když do semifinále postoupily všechny čtyři celky nasazené do základních skupin.

Skupina o 9. až 13. místo:

Zápasy ve finálové skupině byly ukázkou parádního moderního volejbalu, ve kterém nechyběly tvrdé smeče, nepropustné bloky, nechytatelná podání ani technické finesy. V utkání o třetí místo zvítězili hráči HZS Plzeňského kraje nad loňskými přeborníky z jihu Čech až po rozhodujícím tie-breaku. Finále pak přineslo vyrovnaný souboj několikanásobných vítězů z Moravskoslezského kraje, kteří nakonec podlehli ve dvou sadách skvěle připravenému a sehranému družstvu hasičů z Prahy.

Finálová skupina:

Na závěrečném ceremoniálu dostala od náměstka ředitele HZS Středočeského kraje plk. Ing. Miloše Hladíka a plk. Ing. Petra Chalupníka diplomy a upomínkové ceny všechna družstva. Týmy na prvních třech místech navíc obdržely poháry a medaile. Nejlepším hráčem přeboru byl vyhlášen Jan Podroužek z HZS hlavního města Prahy, ocenění pro nejlepší hráčku převzala jeho týmová kolegyně Šárka Návratová. Po skončení turnaje byl z hráčů všech družstev vybrán reprezentační tým HZS ČR.

„Přebor ve zdejším sportcentru se opravdu vydařil a atmosféra byla po oba dny skvělá na hřišti i v ochozech. Po sportovní stránce bylo znát, že některé týmy sázejí na vyrovnanost a sehranost všech hráčů a jiné se zase opírají o výrazné individuality. Při souhře náhod a troše štěstí tak v podstatě ve finálové osmičce mohl vyhrát skoro každý, ale dlouholetí favorité nakonec svoji sílu ukázali. Gratuluji vítězům a všem zúčastněným družstvům děkuji za perfektní reprezentaci svých sborů. Poděkování patří i štábu organizátorů, zvládli vše skutečně na jedničku, a také našim partnerům, bez kterých bychom takto velkou akci sami nezvládli. Nesmím zapomenout ani na vedení zdejšího sportcentra, které nám připravilo vynikající prostředí pro celý turnaj, ať už to byly vlastní hrací plochy, ale i zázemí, ubytování a stravování, neboť jsme vše měli prakticky pod jednou střechou,“ uzavřel letošní přebor plukovník Petr Chalupník. 

Tým HZS Středočeského kraje postoupil do finálové části, když v základní skupině D jednou prohrál (s pozdějším celkovým vítězem) a jednou vyhrál. V boji o postup do semifinále však domácí celek pod vedením trenérky Pavly Kellerové podlehl favorizovaným Západočechům. Chuť si ale spravil v následném utkání s HZS Libereckého kraje, které i oproti předpokladům bookmakerů po nadšeném a obětavém výkonu otočil po prohraném prvním setu a vyhrál. Tím postoupil do „malého“ finále o páté místo, ve kterém se střetl s velice kvalitním týmem Olomouckého kraje. Na vítězné vlně však pokračoval i v tomto zápase a ve dvou setech zvítězil. V konečném pořadí si tak středočeští hasiči o jednu příčku vylepšili loňské umístění.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem