HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nejen požáry porostů likvidují hasiči, řešíme i požáry popelnic

Nejen požáry trávy a porostu zaměstnávají nyní hasiče v našem kraji. Přímo v Pardubicích hasiči od počátku roku do 28. března vyjížděli celkem v patnácti případech k požárům popelnic a odpadkových košů. Většinou se jedná o popelnice na komunální odpad.

Největší požár likvidovali hasiči v druhý březnový víkend v ulici Karla IV. v Pardubicích. Hořelo celé kontejnerové stání i s přístřeškem. Vzhledem k časné hodině ranní byl požár zpozorován velmi pozdě a šlehající plameny poškodily 10 kontejnerů, ale i 7 stromů. Velkým žárem bylo poškozeno také 6 zaparkovaných vozidel. Ty byly ve vzdálenosti až 4,5 m od ohniska požáru.

Škoda byla již upřesněna a lze říci, že se pohybuje kolem 500 tisíc korun. Nejpravděpodobnější verze příčiny vzniku tohoto požáru se jeví nedbalost neznámé osoby při kouření.

„Podíváme-li se na příčiny všech vzniklých požárů, nelze s úplnou přesností říci, jasnou příčinu vzniku požárů popelnic a odpadkových košů. U všech požárů máme stanoveny dvě verze vzniku požáru, a to nedbalost, tedy odhozený a špatně uhašený nedopalek cigarety, pracovat ale musíme také s verzí úmyslného založení,“ říká k případům vyšetřovatel příčin vzniku požáru por. Aleš Janda, DiS. z HZS Pardubice.

Doporučujeme kuřákům, aby se při odhazování nedopalku přesvědčili, že svou cigaretu opravdu řádně típli, než ji odhodí do koše či popelnice.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

požáry popelnic (1)

požáry popelnic (1) 

Detailní náhled

požáry popelnic (2)

požáry popelnic (2) 

Detailní náhled

požáry popelnic(3)

požáry popelnic(3) 

Detailní náhled

požáry popelnic(4)

požáry popelnic(4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem