HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nejčastější příčinou vzniku požáru vozidel je závada na elektroinstalaci

K požáru osobního automobilu do Chrasti vyjížděli hasiči v podvečer Velikonočního pondělí. Jednalo se o požár uvnitř vozidla. Hasiči požár dostali pod kontrolu za 10 minut od nahlášení události na operační a informační středisko hasičů. Zcela zlikvidován byl za dalších 8 minut. Škodu vyšetřovatel předběžně stanovil na 20 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru je pravděpodobně technická závada na elektroinstalaci.

Od počátku roku do 6. dubna 2021 shořelo již 17 aut. Příčinou vzniku požáru je ve většině případů právě závada na elektroinstalaci.

A co je nejčastější příčinou požárů vozidel? V největší míře to jsou technické závady, následovány požáry způsobenými dopravní nehodou vozidla.

Vyšetřovatelé, kteří zjišťují příčiny vzniku požárů radí, jak se vyvarovat požáru: „Je to v každém případě řádná údržba vozidel a jejich pravidelné kontroly. U naftových vozidel většinou dojde k uvolnění přepadové hadice a úniku nafty do motorového prostoru. Při styku paliva s horkým povrchem dojde ke vznícení paliva (výfukové potrubí), pak jsou to například hlodavci, kteří často rozkousají izolace nebo přetížením pojistek hlavně v zimním období,“ říká vyšetřovatel příčin požáru HZS Pardubického kraje kpt. Bc. Václav Dostál.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

požár OA Chrast

požár OA Chrast 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem