HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda vlaku s nákladním vozem v Želechovicích nad Dřevnicí si vyžádala několik zranění.

(13. 11. 2017) V 7:36 hodin přijalo operační středisko hasičů informaci o dopravní nehodě vlaku s nákladním automobilem v Želechovicích nad Dřevnicí. Na místo okamžitě vyjeli hasiči ze stanice Zlín se dvěma cisternovými vozy a speciálním technickým kontejnerem. O události byli okamžitě informováni také hasiči SŽDC. 

Jednotka HZS Zlínského kraje byla na místě do šesti minut. Jak bylo zjištěno, na železničním přejezdu se střetnul nákladní kontejnerový automobil Volvo s projíždějícím osobním vlakem. Řidiče nákladního vozu nebylo nutné vyprošťovat a se zraněním si jej převzala posádka zdravotnické záchranné služby.

Ve vlaku, kde v době nehody cestovalo celkem 52 osob, došlo ke zranění jedné dospělé osoby a jednoho dítěte. Po prvotním ošetření byli odvezeni do nemocnice.

Zdemolovaný automobil byl zajištěn proti možnému vzniku požáru a uniklé provozní kapaliny byly zachyceny pomocí speciálních sorpčních látek. Po příjezdu jednotky hasičů SŽDC jim bylo místo havárie předáno a jednotka HZS kraje se v 9:44 hodin vrátila zpět na svou základnu.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem