HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda uzavřela silnici mezi Náchodem a Hronovem, hasiči museli z vozidel čtyři lidi vyprostit

DN Náchod (1).jpegNáchod – dopravní nehoda – 22. 12. 19:17

V úterý po 19. hodině došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozidel na silnici č. II/303 mezi Náchodem a Hronovem v části Malé Poříčí. Na místo události spěchali profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda. Ve vozidlech cestovalo celkem sedm osob, čtyři z nich museli hasiči z havarovaných aut vyprostit. Všech sedm lidí bylo zraněno. Velké poděkování patří kolemjedoucímu lékaři a zdravotní sestře, kteří pomáhali hasičům s péčí o zraněné v první chvíli, následně byli pacienti předáni do péče zdravotnické záchranné služby. Hasiči dále havarovaná vozy zajistili a zabezpečili je proti vzniku požáru. Komunikace musela být po dobu záchranných a likvidačních prací a po dobu policejního vyšetřování uzavřena. Hasiči mezitím nasvěcovali místo události, o odstranění následků, pomoc s naložením na odtah a úklid vozovky se postarala dobrovolná jednotka. Zpět na základnu se vrátila po 23. hodině.

Jak to vypadá na místě vážné dopravní nehody s vyproštěním bezprostředně po příjezdu hasičů? Video zachycuje první momenty zásahu profesionální jednotky Náchod.

Zásahy u dopravních nehod s vyproštěním osob bývají velmi náročné. Ostatně vyprošťování je samostatná disciplína, kterou jednotky pravidelně cvičí a dokonce se v ní soutěží. Při takovém zásahu je nezbytná souhra celého týmu, kde má každý svůj úkol a všichni ví, co mají dělat. V první řadě je důležité zjistit zdravotní stav zraněných lidí, kteří jsou pak s ohledem na poranění šetrně vyproštěni a předáni do péče zdravotnické záchranné služby. Ta přitom spolupracuje s hasiči už během samotného vyprošťování.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS KHK

Odkazy do noveho okna

DN Náchod (1)

DN Náchod (1) 

Detailní náhled

DN Náchod (2)

DN Náchod (2) 

Detailní náhled

DN Náchod (3)

DN Náchod (3) 

Detailní náhled

DN Náchod (4)

DN Náchod (4) 

Detailní náhled

DN Náchod (5)

DN Náchod (5) 

Detailní náhled

DN Náchod (6)

DN Náchod (6) 

Detailní náhled

DN Náchod (7)

DN Náchod (7) 

Detailní náhled

DN Náchod (8)

DN Náchod (8) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem