HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda tří vozidel uzavřela Pražský okruh u Modletic

V sobotu 25. července v 10.15 hodin přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o vážné dopravní nehodě několika vozidel na Pražském okruhu D0 na 77. kilometru v katastru obce Modletice v okrese Praha-východ. 

Operační důstojník k události vyslal jednotky profesionálních hasičů ze stanic Říčany a Jílové a jednotku sboru dobrovolných hasičů obce Dolní Jirčany. V rámci mezikrajské výpomoci vyjela také jednotka HZS hl. města Prahy ze stanice HS-11 Modřany.

Po příjezdu hasičů bylo zjištěno, že došlo ke střetu osobního vozidla a dvou dodávek, z nichž jedna měla vlek s naloženým osobním autem. Vozidla skončila rozházená přes všechny jízdní pruhy ve směru k nedaleké brněnské dálnici D1. Přívěs od dodávky zůstal viset na středových svodidlech a částečně zasahoval do levého pruhu v protisměru, kam navíc srazil i lampu veřejného osvětlení. Pražský okruh tak bylo nutné na určitou dobu zcela uzavřít.

Podle oznamovatele se na místě nacházelo více zraněných osob, proto dispečink zdravotnické záchranné služby vyslal k nehodě několik sanitních vozů. Zároveň byl aktivován i vzlet vrtulníku letecké záchranné služby, který tak mohl přistát v blízkosti místa kolize na uzavřené komunikaci.

Hasiči provedli zajištění místa nehody a protipožární opatření. Pak pomocí stabilizačních tyčí zajistili automobily proti pohybu. Dále spolupracovali při ošetřování pacientů z havarovaných vozidel. Těch bylo nakonec pět. Jednu osobu se středně těžkým zraněním hasiči po nebytném ošetření přenesli ve vakuové matraci do vrtulníku, kterým byla transportována do Ústřední vojenské nemocnice. Další čtyři lidé utrpěli lehká zranění a byli převezeni do nemocnic pozemní cestou. Mezi účastníky nehody byly čtyři děti, kterým hasiči předali pro uklidnění malé stavebnice LEGO, jimiž jsou pro tyto případy středočeská zásahová vozidla vybavena.

Po zadokumentování nehody policií pomohli hasiči s odstraněním vozidel a rozbitých částí. Na závěrečný úklid vozovky byla přivolána Správa a údržba dálnic. Provoz ve směru k letišti byl částečně obnoven před polednem, směrem k dálnici D1 se začalo jezdit o dvě hodiny později.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem