HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda tří vozidel komplikovala ráno dopravu na hlavním tahu mezi Zlínem a Otrokovicemi

(28.11.2017) Dvě minuty před osmou hodinou ranní byl vyhlášen poplach pro profesionální hasiče ze stanic Otrokovice a Zlín. 

Na místo dopravní nehody ve Zlíně – Malenovicích tak vyjela dvě cisternová vozidla profesionálních hasičů a současně byla k nehodě vyslána i jednotka podnikových hasičů společnosti Tajmac – ZPS a.s.. Po příjezdu k nehodě provedli hasiči průzkum místa. Zjistili, že se jedná o dopravní nehodu dvou osobních vozidel továrních značek Škoda Octavia a Škoda Fabia a jednoho nákladního vozidla.

Auta po nárazu bránila plynulému provozu v místě nehody. Proto se zde ihned v obou směrech začaly tvořit dlouhé kolony vozidel a řidiči se museli obrnit velkou trpělivostí při průjezdu tímto úsekem. Ze strany policistů proto bylo nutné v místě nehody řídit dopravu.

Hasiči provedli u vozidel protipožární opatření, zajistili únik provozních látek z vozidel a již vyteklé kapaliny zasypali sorbentem.

Zranění utrpěly dvě osoby z vozidla Škoda Fabia, které byly po prvotním ošetření převezeny zdravotnickou záchrannou službou do krajské nemocnice.

Po zadokumentování nehody dopravní policií provedli hasiči úklid komunikace od střepů a úlomků vozidel a sklidili použitý sorbent z komunikace. Z místa nehody odvezla havarovaná vozidla odtahová služba. Krátce po desáté hodině byl zásah jednotek v místě nehody ukončen a hasiči se vrátili zpět na svou základnu.

Po dvou hodinách byl hlavní tah mezi Zlínem a Otrokovicemi opět průjezdný.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem