HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda tří aut uzavřela silnici v Rožnově pod Radhoštěm

(05.04.2022) Na místě zasahoval i vrtulník. 

Dopravní nehoda tří osobních vozidel uzavřela v pondělí v podvečer na několik hodin část ulice Meziříčská v Rožnově pod Radhoštěm. Po střetu zůstala ve vozidle zaklíněna řidička vozidla tovární značky Audi.

Pár minut po šesté hodině večerní byli vysláni k nehodě profesionální hasiči ze stanice Valašské Meziříčí a hasiči města Rožnov pod Radhoštěm. Ti po příjezdu průzkumem zjistili, že došlo ke střetu tří osobních vozidel a ke zranění chodkyně. Neprodleně zahájili vyprošťovací práce, aby vytáhli z vozidla řidičku. S použitím hydraulických nůžek se hasiči dostali k řidičce a poté ji na páteřové desce vytáhli ven z vraku vozidla. Taktéž u vozidel provedli protipožární opatření a odpojení autobaterií. Došlo i k velkému úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem.

Při nehodě byly zraněny celkem čtyři osoby, které skončily v péči posádek zdravotnické záchranné služby. Pro jednu byl přivolán i vrtulník letecké záchranné služby, který přistál na hlavní silnici v místě nehody.

Po odvezení všech zraněných do nemocnice následovalo rozsáhle vyšetřování ze strany Policie ČR. Poté hasiči asistovali při odtažení vozidel. Na závěr provedli úklid vozovky, neboť části vozidel a velké množství použitého sorbentu se nacházely na desítkách metrů silnice a jejího okolí. Po více než čtyřech hodinách zásahu se vrátili hasiči zpět na své základny.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

4.JPGMísto dopravní nehody

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem