HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda nákladního a osobního vozidla si vyžádala lidský život

Jeden člověk zemřel a další čtyři lidé utrpěli zranění při čtvrteční odpolední dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla u obce Vlkov na Žďársku. U nehody zasahovaly čtyři jednotky hasičů.  

Hlášení o dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 15:05 hod. Ohlašovatel na tísňovou linku uvedl, že se nákladní vůz převrátil na osobní vozidlo.
 
K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velká Bíteš a jeřáb ze stanice ve Žďáru nad Sázavou. Ihned po provedeném průzkumu a vzhledem k závažnosti celé situace požádal velitel zásahu o další posilové jednotky. K nehodě tak vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Velké Bíteše.
 
Nákladní vůz převážející štěrk  doslova zavalil osobní vůz. V osobním vozidle cestovaly v době nehody čtyři osoby.
 
Ještě před příjezdem záchranářů stihla osobní vůz opustit jedna zraněná osoba. Další tři lidé zůstali v osobním  vozidle zaklíněni. Řidič osobního vozidla přišel bohužel při nehodě o život. V kabině nákladního vozidla zůstal zaklíněný jeho řidič.
 
Jednotky začaly okamžitě vyprošťovat zraněné za pomoci hydraulického nářadí. Nákladní vůz byl nadzvednut za pomoci jeřábu.  Samotné vyprošťování zraněných bylo velmi náročné a hasičům se podařilo vyprostit poslední zraněnou osobu až po hodině a půl intenzivní práce.
 
Po vyproštění byli zranění ihned předáváni do péče zdravotníkům. Kromě několika sanitních vozů na místě zasahoval také vrtulník LZS. Zranění byli k dalšímu ošetření transportováni do nemocnic.
 
Komunikace zůstala po nehodě zcela neprůjezdná a Policie ČR odkláněla dopravu přes objízdné trasy.
 
Jednotky dále provedly na vozidlech protipožární opatření.
 
Ve 21:36 hod byly následky dopravní nehody odstraněny a jednotky se vrátily zpět na základny.
 
Příčinu a veškeré okolnosti, za kterých se dopravní nehoda odehrála vyšetřuje Policie ČR.
 Vlkov.jpg
 
Vlkov.JPG

vytisknout  e-mailem