HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda na Vyškovsku si vyžádala lidský život

Čtvrtek, 17. listopadu 2022 – Operační středisko vyslalo odpoledne 3 jednotky k vážné nehodě na obchvatu Slavkova u Brna. 

Dnes po 14. hodině vyjely tři profesionální hasičské jednotky k nahlášené nehodě na silnici I/50. Ještě před příjezdem jednotek však na místě pomáhali tři naši příslušníci. Jeden projížděl kolem ve svém služebním volnu, další dva byli svědky nehody během služební cesty. 

Hasiči na místě resuscitovali ve spolupráci se záchrannou službou jednu cestující z vozidla, které vyjelo ze silnice a narazilo do stromu. Přes veškeré nasazení se ženu nepodařilo oživit a svým zraněním podlehla. V péči záchranné služby skončili ještě další 3 účastníci nehody.  Nikoho nemuseli hasiči z vozidla pomocí hydraulického zařízení vyprošťovat.

Jednotky zajistily místo nehody proti požáru, asistovaly záchranné službě, použily mobilní zástěnu a osvětlily během vyšetřování nehody a vyprošťování vozidla prostor v místě zásahu.  

Silnice byla v první fázi zásahu zcela uzavřena a následně byl provoz obnoven kyvadlově. Činnost poslední jednotky u nehody skončila v 17.20 hodin. 

Jaroslav Mikoška, tiskový mluvčí HZS JmK 

Odkazy do noveho okna

DN OA (4)

DN OA (4) 

Detailní náhled

DN OA (3)

DN OA (3) 

Detailní náhled

DN OA (2)

DN OA (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem