HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda kamionu a traktoru zablokovala na dopoledne silnici z Hradce Králové do Jaroměře

Včera 7.8. krátce po deváté hodině ráno byla na operační středisko Hasičského záchranného sboru nahlášena dopravní nehoda.
Nehoda se stala na silnici první třídy I/33 za kruhovým objezdem z Hradce Králové směrem na Jaroměř, poblíž odbočky na Předměřice. Traktor s postřikovacím přívěsem přijíždějící od Jaroměře se chystal odbočit směrem vlevo na vedlejší pozemní komunikaci. V tom okamžiku do něj z boku narazil zezadu předjíždějící kamion. Kamion zasáhl levou přední stranu traktoru a způsobil vozidlu rozsáhlá poškození. Přívěs traktoru se pod silou nárazu převrátil a zablokoval druhý pruh vozovky, která se tak stala zcela neprůjezdnou. Kromě traktoru s vlekem a kabiny nákladního automobilu byl poškozen také přívěs kamionu, který byl ovšem v době nehody naštěstí prázdný.
Na místo vyjeli hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská, dále Zdravotnická záchranná služba a Policie ČR. Po příjezdu hasiči poskytli předlékařskou první pomoc řidičům motorových vozidel. Zatímco řidič kamionu byl bez zranění, řidič traktoru si stěžoval na bolest krční páteře a ramene. Hasiči mu proto nasadili krční límec a uložili jej do vakuové matrace, načež muže předali do péče Zdravotnické záchranné služby. Poté bylo nutné minimalizovat škody způsobené uniklými provozními kapalinami z poškozených vozidel, což hasiči učinili za pomocí většího množství sorbentu.
Silnice byla uzavřena v obou směrech déle než tři hodiny. Kvůli znečištěnému povrchu vozovky a z důvodu bezpečnosti dalších účastníků provozu bylo v místě provedeno dopravní omezení – snížení maximální povolené rychlosti. 
    
Text: mjr. Mgr. Ondřej Sezima
Foto: stanice Hradec Králové - Pražská
Odkazy do noveho okna

DN-7.8.-1

DN-7.8.-1 

Detailní náhled

DN-7.8.-2

DN-7.8.-2 

Detailní náhled

DN-7.8.-3

DN-7.8.-3 

Detailní náhled

DN-7.8.-4

DN-7.8.-4 

Detailní náhled

DN-7.8.-5

DN-7.8.-5 

Detailní náhled

DN-7.8.-6

DN-7.8.-6 

Detailní náhled

DN-7.8.-7

DN-7.8.-7 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem